Västanvinden

Västanvindens förskola ligger i Skogshöjden med både skog och lekplats precis intill, dit vi ofta går. Förskolan är belägen i ett hyreshus, vilket innebär att vi har flera små mysiga rum som främjar till kreativitet, lek och lärande. Vår förskola består av två avdelningar med barn i åldrarna 1-5 år.

Verksamhet

Västanvindens förskola

Hitta hit

Torngatan 37 461 73 Trollhättan

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Förskolans öppettider är 06.15–17.45. Vid behov har vi möjlighet att ha öppet mellan 06.00-18.00.

  • Pyret 1-3 år
  • Polarn 3-5 år

På Västanvindens förskola har vi som målsättning att ditt barn och du som förälder ska känna er välkomna hos oss! Vi arbetar för att ditt barn ska kunna fungera i grupp, visa hänsyn och vara en bra kompis. Vi vuxna uppmärksammar varje barn under dagen och tillgodoser deras individuella behov. Vi har fasta rutiner och tydliga gränser, detta bidrar till att barnen känner sig trygga och harmoniska hos oss, trivs i gruppen och har roligt.

Västanvindens förskolas verksamhetsidé

Vi anser att trygga föräldrar ger trygga barn. Därför vill vi uppmuntra våra föräldrar att visa intresse, vara delaktiga, ifrågasätta och ställa krav på verksamheten. Vi pedagoger tycker att tamburkontakten är väldigt viktig. Där kan vi informera om hur ert barns dag varit, om det varit något speciellt och du som förälder får också möjlighet att informera och ställa frågor.

Vill du som förälder diskutera något som inte lämpar sig att ta i tamburen bokar vi in ett samtal med ansvarig pedagog. Vi erbjuder uppföljningssamtal efter inskolningen, utvecklingssamtal en gång per läsår, avslutningssamtal, diverse sammankomster så som drop in fika och luciafirande med mera.

Vi arbetar med Unikum som är en digital lärplattform. Där lägger vi in vad som händer och sker på vår förskola samt kommunicerar ut viktig information. För intresserade föräldrar kan vi även erbjuda ett föräldraråd. Har ni frågor eller funderingar kring vår verksamhet, hör gärna av er!

Senast granskad 2024-02-02 av HANSJO