Hitta snabbt

Trollhättan toppar Kvinnofridsbarometern

För fjärde gången i rad rankas Trollhättan som Sveriges bästa kommun i Kvinnofridsbarometern. Det står klart när organisationen Unizon nu publicerar sin rapport över Sveriges kommuners arbete för Kvinnofrid.

Jobba hos oss (extern länk)

För att kunna ge våra invånare ännu bättre service, söker vi fler innovativa, öppna och stolta medarbetare. Vill du bli en av oss?

Aktuell trafikinformation

Håll koll på aktuella trafikavstängningar i kommunen

Gör din felanmälan

Anmäl skador, problem eller brister som rör gator och vägar

E-tjänster och blanketter

Utför dina ärenden när det passar dig

Besök Trollhättan (extern länk)

Besök oss, vi har massor av roliga saker för både stora och små!

Fjäril bland blommor, symbol med växter och djur och texten För biologisk mångfald i Trollhättan

Rådgivning och tips för biologisk mångfald

Nu kan du anmäla intresse för att få en privat rådgivning för att stärka förutsättningarna för biologisk mångfald i din trädgård. Anmälan är öppen till 25 april.

Motions- och elljusspår stängda

Flera av Trollhättans stads motions- och elljusspår är stängda på grund av risk att stora träd och stolpar kan falla ner.

en hand håller en mobiltelefon. Man kan läsa ett sms med texten "Trollhättans Stad genomför nu en trygghetsundersökning."

Trygghetsundersökning 2024

Under vecka 10 -11 genomför Trollhättans Stad en trygghetsundersökning. Undefär 13 000 slumpvis utvalda personer i hela Trollhättans kommun får ett sms till sina telefoner med en länk till undersökningen. Syftet är att få en bild av hur trollhätteborna upplever tryggheten i sin stad.

En grupp människor i varselvästar som städar

Föreningsstäd

Anmäl er förening till städuppdrag i Trollhättan och få ett bidrag till föreningskassan. Anmälan öppen till 15 april.

Hustak i centrala Trollhättan med Hunneberg och himmel i bakgrunden

Trollhättan - plats för framtiden

Framtidens hållbara Trollhättan tar form just nu. Vår stad är ständigt i rörelse. Den utvecklas och förändras för att det ska bli ännu bättre för alla att bo, leva och verka här. På den här sidan hittar du projekten och planerna som ska ta oss dit.

Detta gör vi just nu

Två pojkar i solig stadsmiljö

Trollhättan - med plats för alla

I Trollhättan ska alla kunna leva ett bra liv. Växa upp i trygghet och gemenskap, studera, välja yrke och få möjlighet att förverkliga sina drömmar. Förutsättningarna varierar och självklart finns det utmaningar. Men tillsammans kan vi bygga en jämlik och hållbar stad med plats för alla. Vi hoppas du vill vara med!

Läs mer om vårt arbete

Ung kvinna i skyddsglasögon, i laboratoriemiljö. Bildtext säger Future inTrollhättan. Foto.

inTrollhättan

inTrollhättan är vårt platsvarumärke som syftar till att marknadsföra Trollhättans styrkor. Alla som är verksamma i Trollhättan kan använda konceptet för att sälja in Trollhättan som den attraktiva plats det är. inTrollhättan verkar för fler besökare, nya Trollhättebor och att nya bolag ska hitta hit med spännande idéer och nya arbetstillfällen.

Besök inTrollhättan

Aktuellt just nu

 • Populär rappare klar för Hela Kronan Gungar

  Rapparen B.Baby låg etta på topp 50 i Sverige hela hösten med låten ”Hjärta”. Nu är han klar för Hela Kronan Gungar 18 maj.
 • Vi röjer och säkrar efter stormen

  Trollhättans invånare uppmanas att vara försiktiga efter de kraftiga stormbyar som svepte genom området under fredagen. Vi arbetar nu intensivt med att ta hand om de nedfallna träden och säkra platserna för allmänhetens säkerhet.
 • Besöksrekord för Kronan Kulturhus

  2023 var ett rekordår för Kronan Kulturhus i dubbel bemärkelse. Det blev både ett nytt besöksrekord för kulturhuset och ett nytt rekord i antal läsfrämjande aktiviteter.
 • Motions- och elljusspår stängda

  Flera av Trollhättans stads motions- och elljusspår är stängda på grund av risk att stora träd och stolpar kan falla ner.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan