Ung kille som åker skatebord i en skatebordpark

Uppleva och göra

Trollhättan har ett stort utbud för en avkopplande och intressant fritid. Här hittar du information om sportanläggningar, föreningsliv och kulturevenemang för alla åldrar.

I Trollhättan finns mycket att titta på och göra när du är ledig.

Det här är några exempel:

Festivaler
Badhus
Kronan Kulturhus
Bio
Vackra parker
Innovatum Science Center
Saab Car Museum
Biblioteket
Edsborgs idrottsplats
Utställningar
Det unika Fall- och slussområdet

Och mycket, mycket annat roligt.

 

Fler tips får du när du ringer till Turistbyrån

Telefon 0520-135 09

 

Turistbyrån finns på Åkerssjövägen 10 i Trollhättan.

Länk till Turism

Sidan är inte skriven på Lättläst.

Personer
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Kultur och fritidsförvaltningen driver mötesplatser som bibliotek, N3, Kronan Kulturhus, fritidsgårdar och konsthall. Vi ger bidrag till föreningar och studieförbund, ansvarar för badplatser, idrottsanläggningar, spår och leder. Dessutom ordnar vi Fallens Dagar och många fler kulturarrangemang varje år. Vi jobbar helt enkelt med att skapa förutsättningar för att trollhättebor i alla åldrar, ska kunna ha en meningsfull och aktiv fritid.

Aktuellt från Kultur och Fritid

  • Efter Öppna salongens explosion av lekfullhet möter vi nu lugnet och skörheten i utställningen ”Att låta det obetydliga tala”. På lördag 22 september bjuder Konsthallen Trollhättan in till vernissage. Att låta det obetydliga tala
  • Välkommen till Trollhättans Stadsbibliotek 3 oktober då vi möter författaren som debuterade med Skylla dig själv. Nu aktuell med Vitt och rött. Författarbesök Maria-Pia Boëthius
  • Kom och ta del av ett fulltecknat oktoberprogram på Kronan! Sy- och stickcafé, IT-handledning, sagostund, monsterjakt, gosedjursövernattning och mycket mer! Oktober på Kronan bibliotek
  • Konsert i Trollhättan, N3 Stagebox den 7 december. Säkra din biljett redan idag! Biljetter till Hardcore Superstar
  • Den 24 november sprider Weeping Willows julstämning i Nova Arena med "Christmas Time Has Come Tour 2018". Säkra dina biljetter redan idag. Julkonsert med Weeping Willows i Nova Arena
  • Trollhättetjejen Marika Vaihinger skrev historia när hon tog guld på Parafriidrotts-EM i Berlin förra veckan, vilket idag uppmärksammades av Trollhättans Stad. – Du är en enormt fin representant för Trollhättan! Grattis till EM-guldet, Marika!
Olidan kraftstation ljussatt under ljusfestivalen Den Blå Natten

Fler evenemang i Trollhättan

Konserter, idrottsevenemang, konstutställningar, teater, dans och mycket mer. Vad gillar du att göra? Trollhättan är en evenemangsstad med mycket på programmet!

Ett tegelhus från sekelskiftet med välvda fönster och skylt som säger Konsthall

Besök Konsthallen

Trollhättans egen konsthall visar utställningar av nationella, internationella och lokala samtidskonstnärer. Här erbjuds också olika kulturarrangemang och givetvis visningar. Välkommen in och se aktuell utställning.

Nya Syltehallen är klar!

Nya Syltehallen är första projektet i Trollhättans Stads stora satsning på ny skola, idrottshall, fritidsgård och bibliotek på Sylte. Fullmåttshallen på 3000 kvm är nu klar för uthyrning. Kultur och fritid är stolta över att vi i framtiden kommer driva tre verksamheter i denna nya, moderna mötesplats i södra Trollhättan. Klicka och läs mer om hela projektet på Kraftstadens hemsida.

Konsthall

Film Kultur & Fritid

Se en kort film om vad vi på Kultur och fritidsförvaltningen jobbar med varje dag och erbjuder dig som invånare eller besökare i Trollhättan.

Senast granskad: 2018-09-18 av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)