Ung kille som åker skatebord i en skatebordpark

Uppleva och göra

Trollhättan har ett stort utbud för en avkopplande och intressant fritid. Här hittar du information om sportanläggningar, föreningsliv och kulturevenemang för alla åldrar.

I Trollhättan finns mycket att titta på och göra när du är ledig.

Det här är några exempel:

Festivaler
Badhus
Kronan Kulturhus
Bio
Vackra parker
Innovatum Science Center
Saab Car Museum
Biblioteket
Edsborgs idrottsplats
Utställningar
Det unika Fall- och slussområdet

Och mycket, mycket annat roligt.

 

Fler tips får du när du ringer till Turistbyrån

Telefon 0520-135 09

 

Turistbyrån finns på Åkerssjövägen 10 i Trollhättan.

Länk till Turism

Sidan är inte skriven på Lättläst.

Personer
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Kultur och fritidsförvaltningen driver mötesplatser som bibliotek, N3, Kronan Kulturhus, fritidsgårdar och konsthall. Vi ger bidrag till föreningar och studieförbund, ansvarar för badplatser, idrottsanläggningar, spår och leder. Dessutom ordnar vi Fallens Dagar och många fler kulturarrangemang varje år. Vi jobbar helt enkelt med att skapa förutsättningar för att trollhättebor i alla åldrar, ska kunna ha en meningsfull och aktiv fritid.

Aktuellt från Kultur och Fritid

  • träshus med glasfasad vid en konstgräsplan.
    Välkommen på visning och invigning av det nya klubbhuset på Nysätra Idrottsplats i Skoftebyn den 20 juni. Öppet hus Nysätra IP
  • I Trollhättan kan du fira midsommar i mysiga Storegårdsparken med midsommarstång och underhållning för både stora och små. Midsommar i Storegårdsparken
  • En färglad grön och röd bild med ett fartyg som ångar fram.
    Kom och upplev Slussdagen i Trollhättan som bjuder på vacker natur, spännande historia, musik, en rad aktiviteter för hela familjen och självklart en god räkmacka. I år den 30 juli kl. 17-21 gästas Slussdagen av anrika skutor som välkomnar dig ombord! Slussdagen 2018
  • Per Ödlund, anläggningchef på Slättbergshallen går i pension och lämnar i sommar över till Patric Engström. Patric Engström - ny anläggningschef Slättbergshallen
  • – Takida, The Sounds, Samir & Viktor, Anna Ternheim, Uno Svenningsson och många fler. Artisterna klara för Fallens Dagar!

Äntligen Sommarlov! Massor av kul för dig 6-17 år

I Trollhättan kan du ha världens bästa sommarlov! Här finns allt från Ninjabana till utflykter med fritidsgårdarna till Familjekul med Innovatum i slussområdet, sportaktiviteter, Sommarboken på biblioteken och mycket, mycket mer!

Fallens Dagar - Musik, fall och folkfest!

Välkommen till Trollhättans stora stadsfestival, sommarens höjdpunkt med konserter, familjeaktiviteter, restaurangtält, knallemarknad med mera.

Olidan kraftstation ljussatt under ljusfestivalen Den Blå Natten

Fler evenemang i Trollhättan

Konserter, idrottsevenemang, konstutställningar, teater, dans och mycket mer. Vad gillar du att göra? Trollhättan är en evenemangsstad med mycket på programmet!

Nya Syltehallen är klar!

Nya Syltehallen är första projektet i Trollhättans Stads stora satsning på ny skola, idrottshall, fritidsgård och bibliotek på Sylte. Fullmåttshallen på 3000 kvm är nu klar och efter sommaren startar verksamheten i hallen. Kultur och fritid är stolta över att vi i framtiden kommer driva tre verksamheter i denna nya, moderna mötesplats i södra Trollhättan. Klicka och läs mer om hela projektet på Kraftstadens hemsida.

Konsthall

Film Kultur & Fritid

Se en kort film om vad vi på Kultur och fritidsförvaltningen jobbar med varje dag och erbjuder dig som invånare eller besökare i Trollhättan.

Senast granskad: 2018-06-12 av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)