Killar kickar boll på konstgräs

Uppleva och göra

Trollhättan har ett stort utbud för en avkopplande och intressant fritid. Här hittar du information om sportanläggningar, föreningsliv och kulturevenemang för alla åldrar.

I Trollhättan finns mycket att titta på och göra när du är ledig.

Det här är några exempel:

Festivaler
Badhus
Kronan Kulturhus
Bio
Vackra parker
Innovatum Science Center
Saab Car Museum
Biblioteket
Edsborgs idrottsplats
Utställningar
Det unika Fall- och slussområdet

Och mycket, mycket annat roligt.

 

Fler tips får du när du ringer till Turistbyrån

Telefon 0520-135 09

 

Turistbyrån finns på Åkerssjövägen 10 i Trollhättan.

Länk till Turism

Sidan är inte skriven på Lättläst.

Personer
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Kultur och fritidsförvaltningen driver mötesplatser som bibliotek, N3, Kronan Kulturhus, fritidsgårdar och konsthall. Vi ger bidrag till föreningar och studieförbund, ansvarar för badplatser, idrottsanläggningar, spår och leder. Dessutom ordnar vi Fallens Dagar och många fler kulturarrangemang varje år. Vi jobbar helt enkelt med att skapa förutsättningar för att trollhättebor i alla åldrar, ska kunna ha en meningsfull och aktiv fritid.

Ungdomar spelar street basket en solig sommardag

Äntligen Sommarlov!

I Trollhättan kan du ha världens bästa sommarlov! Här finns allt från Sommardag med pirattema till kubbturnering, utflykter med fritidsgårdarna, familjekul med Innovatum på gården Åker, prova sporter med föreningslivet, Sommarboken på biblioteken, N3 Sommarkulturskola och mycket, mycket mer!

Bild med texten Fallens Dagar mot en vattenliknande bakgrund

Fallens Dagar 2019

Vattenfestivalen i Trollhättan 19-21 juli fyller 60 år! Fri entré till Molly Sandén, Timbuktu, Linnea Henriksson & N3 Symfoni, Eric Gadd, Smith&Thell, Liamoo, Hanna Ferm, Bröderna Norberg med flera! Fallpåsläpp flera gånger om dagen, massor av familjeaktiviteter. Välkomna!

Olidan kraftstation ljussatt under ljusfestivalen Den Blå Natten

Evenemangskalendern på visittv.se

Konserter, idrottsevenemang, konstutställningar, teater, dans och mycket mer. Vad gillar du att göra? Trollhättan är en evenemangsstad med mycket på programmet! På www.visittv.se hittar du ALLT som finns att göra.

Två kvinnor står vid ett skrivbord. De ser glada ut och tittar in i kameran.

Nya servicetider Kultur och Fritid

Kultur- och fritidsförvaltningen har nya servicetider i stadshuset. Om du ska hämta/lämna nycklar eller har frågor om lokaler är du välkommen att besöka oss: Måndagar klockan 8.00-12.00 och torsdagar klockan 13.00-16.30. Vid besöket anmäler du dig först i receptionen i stadshusets entré.

Portal eller båge i cortenstål format som fiskfjäll som lyser innifrån

Konst i offentlig miljö

I Trollhättans parker, torg, och på husfasader finns konsten tillgänglig för alla. På Spikön och i fall- och slussområdet finns flera skulpturer i naturskön miljö.

Ett tegelhus från sekelskiftet med välvda fönster och skylt som säger Konsthall

Besök Konsthallen

Trollhättans egen konsthall visar utställningar av nationella, internationella och lokala samtidskonstnärer. Här erbjuds också olika kulturarrangemang och givetvis visningar. Välkommen in och se aktuell utställning.

Skärmdump från film om Kultur och fritid

Film Kultur & Fritid

Se en kort film om vad vi på Kultur och fritidsförvaltningen jobbar med varje dag och erbjuder dig som invånare eller besökare i Trollhättan.

Senast granskad 2019-06-12 av Jenny Persson