Ung kille som åker skatebord i en skatebordpark

Uppleva och göra

Trollhättan har ett stort utbud för en avkopplande och intressant fritid. Här hittar du information om sportanläggningar, föreningsliv och kulturevenemang för alla åldrar.

I Trollhättan finns mycket att titta på och göra när du är ledig.

Det här är några exempel:

Festivaler
Badhus
Kronan Kulturhus
Bio
Vackra parker
Innovatum Science Center
Saab Car Museum
Biblioteket
Edsborgs idrottsplats
Utställningar
Det unika Fall- och slussområdet

Och mycket, mycket annat roligt.

 

Fler tips får du när du ringer till Turistbyrån

Telefon 0520-135 09

 

Turistbyrån finns på Åkerssjövägen 10 i Trollhättan.

Länk till Turism

Sidan är inte skriven på Lättläst.

Person
FörvaltningschefTommy Svensson 0520-49 78 74 070-659 40 46
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Kultur och fritidsförvaltningen driver mötesplatser som bibliotek, N3, Kronan Kulturhus, fritidsgårdar och konsthall. Vi ger bidrag till föreningar och studieförbund, ansvarar för badplatser, idrottsanläggningar, spår och leder. Dessutom ordnar vi Fallens Dagar och många fler kulturarrangemang varje år. Vi jobbar helt enkelt med att skapa förutsättningar för att trollhättebor i alla åldrar, ska kunna ha en meningsfull och aktiv fritid.

Aktuellt från Kultur och Fritid

  • Trollhättans fyra centrala temalekplatser: Glass-Oskars lekplats, Macken lekplatsen, Vattenkraftens lekplats och Skrotnisses lekplats.
    Nu är det dags att samla ihop familjemedlemmarna för en favorit i repris, lekplatskalas i Trollhättan 2 juni. Barn, mammor, pappor, mor- och farföräldrar: det här är en spännande dag att upptäcka eller återupptäcka de fantastiska temalekplatserna Lekplatskalas 2 juni
  • blågul flagga med blommor på
    Trollhättan firar Sveriges Nationaldag 6 juni på Spikön och i Sjuntorp. Timo Räisänen sjunger Ted Gärdestad med N3 Symfoniorkester, högtidstal med mera. Vi bjuder på glass! Trollhättans Nationaldagsfirande
  • - prisas av Trollhättans Stad på nationaldagen Daniel blev Årets Brobyggare
  • - tolkar Ted Gärdestad vid firandet på Spikön Timo sjunger Ted på Nationaldagen
  • Välkommen till SFKs Årskonferens 2018, 21-23 augusti i Trollhättan, Sveriges viktigaste mötesplats för chefer och förtroendevalda inom kultur och fritid! Konferens för fritid och kultur
  • Vi byter system för boknings- och bidragssystem. Det innebär att e-bokningen är stängd tillsvidare. Välkommen att boka via telefon under servicetiden. Bokningen endast per telefon

Skulpturer visas på Konsthallen

Konsthallen Trollhättan visar Annika Wennbergs Apokalyps och Ian Newberys Förbi tänkandets begränsningar. I scengalleriet visas verk av Per Åhlin. Välkommen in 29 april - 10 juni.

Olidan kraftstation ljussatt under ljusfestivalen Den Blå Natten

Fler evenemang i Trollhättan

Konserter, idrottsevenemang, konstutställningar, teater, dans och mycket mer. Vad gillar du att göra? Trollhättan är en evenemangsstad med mycket på programmet!

Nya Syltehallen byggs nu!

Nya Syltehallen är första projektet i Trollhättans Stads stora satsning på ny skola, idrottshall, fritidsgård och bibliotek på Sylte. Fullmåttshallen på 3000 kvm är nu klar och efter sommaren startar verksamheten i hallen. Kultur och fritid är stolta över att vi i framtiden kommer driva tre verksamheter i denna nya, moderna mötesplats i södra Trollhättan. Klicka och läs mer om idrottshallen och hela byggprojektet på Kraftstadens hemsida.

Illustrativ bild över nya klubblokalen vid Nysätra idrottsplats.

Ny klubblokal vid Nysätra idrottsplats

Kultur och fritid bygger ny klubblokal vid Nysätra idrottsplats i Skoftebyn. Huset kommer stå klart i juni 2018 och innehåller bland annat nya omklädningsrum och café.

Konsthall

Film Kultur & Fritid

Se en kort film om vad vi på Kultur och fritidsförvaltningen jobbar med varje dag och erbjuder dig som invånare eller besökare i Trollhättan.

Senast granskad: 2018-04-20 av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)