Bygga, bo och miljö

I Trollhättans kommun ska det vara gott att leva och bo. Vi värnar om vår miljö och arbetar för hållbara lösningar. På följande sidor hittar du information som rör byggande, ditt boende, miljö och kommunens planer.

I Trollhättan är det gott att leva och bo.

Vi bryr oss om miljön och människorna som bor här.

Du kan ringa till kommunen för att få veta mer.

Telefonnumret är 0520-49 50 00.

 

Här kan du läsa om

Byggande
Boende
Miljö
Kommunens planer

Personer
Enhet Trollhättans Stad Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kontakta oss

Aktuellt

 • 11 juli 2018;
  Beslutet berör inte dem som har kommunalt anslutet vatten i Trollhättan. Förbud mot uttag av vatten ur små och medelstora vattendrag
 • 3 juli 2018;
  Regeringen har beslutat om nytt bidrag för sanering av radon i småhus. Bidraget kan sökas från och med 1 juli 2018. Nu kan du söka radonbidrag igen
 • 28 juni 2018;
  Vilda fåglar är en del av vår levande stadsnatur, men kan ibland upplevas som ett problem. Så här års är det vanligt att Samhällsbyggnadsförvaltningen får in klagomål på vilda fåglar i stadsmiljön. Störande fåglar i stan
 • 20 juni 2018;
  Den smittsamma och dödliga grissjukdomen afrikansk svinpest är ett mycket stort hot mot svenska grisar och vildsvin. Afrikansk svinpest är inte farlig för människor. Däremot kan människor sprida smittan, via mat. Dödlig sjukdom hotar svenska grisar
 • 18 juni 2018;
  De första proverna av badvattnet vid Öresjö, Phoenix visar på bra resultat. Veckan efter midsommar tar vi prover även i Gravlången, Trehörningen och i Munkeboviken, Öresjö. Nu är badvattenprovtagningen igång

Tranan 6, Stamkullevägen

SAMRÅD - Ändring av detaljplan för del av Tranan 6 mfl, Stavrelund är på samråd till den 31 augusti 2018. Planen föreslår justering av parkeringsplatser för att förbättra trafiksäkerheten.

Nygatan rustas upp

Utmed Nygatan mellan Kungsgatan och Drottninggatan byggdes det nyligen en ny fastighet. Då var gatan till viss del en byggarbetsplats. Nu har det blivit dags att rusta upp den.

Bergkullevägen får gång- och cykelbana

Nu byggs det en ny gång- och cykelbana i området Sylte-Skoftebyn.

Återställande och asfaltering efter fibergrävningar

Det senaste året har Trollhättan Energi grävt för fiber på flera håll runt om i Trollhättan. Snabbt nätverk är kul, sten och gropar är lite tråkigare. Här är planen för asfaltering och återställande efter alla grävningar!

Logotyp, Projekt i centrum

Projekt i centrum 2018

Under 2018 fortsätter vi att göra Trollhättan ännu bättre för våra invånare, och det kommer att hända spännande saker på många platser i centrum. Här får du all information om de arbeten som utförs i centrum under året.

Drottningtorget – en plats för alla!

Vi vill att Drottningtorget ska förvandlas till hela Trollhättans mötesplats. Följ vårt arbete, steg för steg, mot det Nya Drottningtorget.

Macken-lekplatsen

2016 invigdes Trollhättans andra temalekplats med lokal anknytning: Macken-lekplatsen. Mitt i centrala staden, i Maria Alberts park, har Roy och Rogers mack fått liv på nytt. Macken-lekplatsen väcker nyfikenhet och leklust hos både stora som små.

Skrotnisses lekplats

Skrotnisse och hans vänner har fått ett nytt hem – en alldeles egen lekplats på Spikön. Vi känner oss stolta och glada över att denna oas för barnen äntligen är redo för lek i alla former.

Aktuell trafikinformation

Här hittar du aktuell trafikinformation för Trollhättans kommun.

Senast granskad: 2018-07-16 av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)