Bygga, bo och miljö

I Trollhättans kommun ska det vara gott att leva och bo. Vi värnar om vår miljö och arbetar för hållbara lösningar. På följande sidor hittar du information som rör byggande, ditt boende, miljö och kommunens planer.

I Trollhättan är det gott att leva och bo.

Vi bryr oss om miljön och människorna som bor här.

Du kan ringa till kommunen för att få veta mer.

Telefonnumret är 0520-49 50 00.

 

Här kan du läsa om

Byggande
Boende
Miljö
Kommunens planer

Personer
Enhet Trollhättans Stad Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kontakta oss

Aktuellt

 • 23 maj 2018;
  Under decennier har Maria Alberts Park varit en av Trollhättans gröna lungor. Efter att ha genomgått en omfattande uppfräschning med ny scen, nya bänkar och nya rabatter vill vi nu inviga den nygamla parken tillsammans med er! Nyinvigning av Maria Alberts park
 • Tunneltävling 2017 – sätt din prägel på en tunnel i Trollhättan!
  15 maj 2018;
  Nu är det dags igen: vi vill ha in era förslag på hur vi ska smycka ut Trollhättan. Tävla med ditt tunnelmönster och hjälp oss att göra staden vacker! Tunneltävling 2018
 • Vitrosa blommor
  14 maj 2018;
  Årets födelseträdsceremoni kommer att hållas den 23 maj klockan 17:30 intill Skateparken vid Vårviksvägen. Dags att inviga nya födelseträd!
 • 9 maj 2018;
  I slutet av förra året kunde du som invånare skicka in dina idéer till utsmyckningen av Älvdalsrondellen och Lyrfågelrondellen i Trollhättan. Nu har de vinnande förslagen utsetts av Byggnads- och trafiknämndens presidie. Vinnare i Rondelltävlingen!
 • Blå bild med husvagnar i svart med olika former.
  26 april 2018;
  Den 2 maj är det dags igen, då kan du möta några av våra medarbetare från Samhällsbyggnadsförvaltningen när vi drar vidare med vår husvagn. Husvagnsturnén fortsätter

Ryrs gård

GRANSKNING (2) - Detaljplan för del av Skoftebyn 1:1 (Ryrs gård). Syfte med planen är att pröva förutsättningarna för ett flerbostadshus samt att undersöka hur befintliga byggnader kan användas och utvecklas. Granskning 2 pågår till den 28 maj.

Skinnmo 1:157

SAMRÅD - Detaljplan för Skinnmo 1:157, Velanda är på samråd till den 18 juni 2018. Planen föreslår byggnation av 32 lägenheter i mindre flerbostadshus.

Nygatan rustas upp

Utmed Nygatan mellan Kungsgatan och Drottninggatan byggdes det nyligen en ny fastighet. Då var gatan till viss del en byggarbetsplats. Nu har det blivit dags att rusta upp den.

Bergkullevägen får gång- och cykelbana

Nu byggs det en ny gång- och cykelbana i området Sylte-Skoftebyn.

Återställande och asfaltering efter fibergrävningar

Det senaste året har Trollhättan Energi grävt för fiber på flera håll runt om i Trollhättan. Snabbt nätverk är kul, sten och gropar är lite tråkigare. Här är planen för asfaltering och återställande efter alla grävningar!

Logotyp, Projekt i centrum

Projekt i centrum 2018

Under 2018 fortsätter vi att göra Trollhättan ännu bättre för våra invånare, och det kommer att hända spännande saker på många platser i centrum. Här får du all information om de arbeten som utförs i centrum under året.

Drottningtorget – en plats för alla!

Vi vill att Drottningtorget ska förvandlas till hela Trollhättans mötesplats. Följ vårt arbete, steg för steg, mot det Nya Drottningtorget.

Macken-lekplatsen

2016 invigdes Trollhättans andra temalekplats med lokal anknytning: Macken-lekplatsen. Mitt i centrala staden, i Maria Alberts park, har Roy och Rogers mack fått liv på nytt. Macken-lekplatsen väcker nyfikenhet och leklust hos både stora som små.

Skrotnisses lekplats

Skrotnisse och hans vänner har fått ett nytt hem – en alldeles egen lekplats på Spikön. Vi känner oss stolta och glada över att denna oas för barnen äntligen är redo för lek i alla former.

Aktuell trafikinformation

Här hittar du aktuell trafikinformation för Trollhättans kommun.

Senast granskad: 2018-05-24 av: Johanna Berg
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)