Bygga, bo och miljö

I Trollhättans kommun ska det vara gott att leva och bo. Vi värnar om vår miljö och arbetar för hållbara lösningar. På följande sidor hittar du information som rör byggande, ditt boende, miljö och kommunens planer.

I Trollhättan är det gott att leva och bo.

Vi bryr oss om miljön och människorna som bor här.

Du kan ringa till kommunen för att få veta mer.

Telefonnumret är 0520-49 50 00.

 

Här kan du läsa om

Byggande
Boende
Miljö
Kommunens planer

Personer
Enhet Trollhättans Stad Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kontakta oss

Aktuellt

 • Bilden visar Skrotnisses lekplats täckt av snö, ett gammeldags papper med texten "Vinter på Spikön".
  12 november 2018;
  Som en liten oas i älvens strömma vatten ligger Spikön, många Trollhättebors favoritplats. Precis som förra året klär vi nu Spikön i mysig julskrud med servering, försäljning och mysiga aktiviteter varje helg i juletid, mellan 1-23 december. Vinter på Spikön 2018
 • 24 oktober 2018;
  Det är inte bara gator, parker och hus som behöver rustas upp då och då. Den här gången var det dags för sex lindar att få sina växtbäddar renoverade. Växtbäddsrenovering
 • 10 oktober 2018;
  Välkommen till ett kostnadsfritt seminarium 13 november och studiebesök på företag med tryckluft i Uddevalla, Vänersborg och Trollhättan 13–15 november. Använder du tryckluft i ditt företag?
 • 4 oktober 2018;
  Vad händer egentligen på Macken när mörkret sänkt sig över Maria Albertspark? Vad är det för ögon som tindrar i mörkret, och vem har ätit upp vårt korvförråd? Äntligen är det dags för Halloween på Macken igen. Halloween på Macken 2018
 • 2 oktober 2018;
  Förra veckan stod det plötsligt en stor björn i Älvdalsrondellen. Att det just blev en björn är en trollhättebos förtjänst. Björnen på plats i Älvdalsrondellen

Stridsbergsbron, Vårvik & Hjulkvarn

SAMRÅD - Detaljplan för Stridsbergsbron, del av Källstorp 4:1 och Stallbacka 6:1 med flera, är ute på samråd till den 21 december. Detaljplanen syftar till att säkerställa utbyggnaden av en ny bro över Göta Älv.

Samråd inför ansökan om vattenverksamhet

SAMRÅD - Ansökan om vattenverksamhet. Parallellt med arbetet att ta fram en detaljplan för Stridsbergsbron ska Staden söka tillstånd för vattenverksamhet hos mark- och miljödomstolen. Samrådet pågår till den 21 december 2018.

Reflexskolan - Så syns du i mörker

Vi tror att vi syns där vi går och cyklar längs vägen, men för bilar är vi svåra att upptäcka. Därför är det viktigt för både barn och vuxna att bära reflex under den mörka årstiden. Genom att använda reflex kan både du och dina medtrafikanter

Nygatan är upprustad

Nu är Nygatan mellan Drottninggatan och Kungsgatan ombyggd och klar.

Återställande och asfaltering efter fibergrävningar

Det senaste året har Trollhättan Energi grävt för fiber på flera håll runt om i Trollhättan. Snabbt nätverk är kul, sten och gropar är lite tråkigare. Här är planen för asfaltering och återställande efter alla grävningar!

Logotyp, Projekt i centrum

Projekt i centrum 2018

Under 2018 fortsätter vi att göra Trollhättan ännu bättre för våra invånare, och det kommer att hända spännande saker på många platser i centrum. Här får du all information om de arbeten som utförs i centrum under året.

Drottningtorget – en plats för alla!

Vi vill att Drottningtorget ska förvandlas till hela Trollhättans mötesplats. Följ vårt arbete, steg för steg, mot det Nya Drottningtorget.

Macken-lekplatsen

2016 invigdes Trollhättans andra temalekplats med lokal anknytning: Macken-lekplatsen. Mitt i centrala staden, i Maria Alberts park, har Roy och Rogers mack fått liv på nytt. Macken-lekplatsen väcker nyfikenhet och leklust hos både stora som små.

Skrotnisses lekplats

På Spikön har trollhättesonen Jan Lööfs älskade karaktärer fått en alldeles egen värld. På Skrotnisses lekplats samsas den flygande bilen med båten Balder och Bertil Enstörings hus. Välkommen till en oas för såväl liten som stor och lek i alla former.

Aktuell trafikinformation

På denna sida får du aktuell trafikinformation för Trollhättans kommun.

Senast granskad: 2018-11-12 av: Johanna Berg
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)