Bygga, bo och miljö

I Trollhättans kommun ska det vara gott att leva och bo. Vi värnar om vår miljö och arbetar för hållbara lösningar. På följande sidor hittar du information som rör byggande, ditt boende, miljö och kommunens planer.

Hitta snabbt

I Trollhättan är det gott att leva och bo.

Vi bryr oss om miljön och människorna som bor här.

Du kan ringa till kommunen för att få veta mer.

Telefonnumret är 0520-49 50 00.

 

Här kan du läsa om

Byggande
Boende
Miljö
Kommunens planer

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan
Person som använder vattenpass på ett altanbygge

Har du ett byggprojekt på gång?

Här får du hjälp med vad du behöver förbereda och göra för att komma igång med ditt byggprojekt. Och om det kräver bygglov eller anmälan. Det enda du behöver veta just nu är vad du vill bygga - sen guidas du genom alla steg via hemsidan.

Barn som kikar upp ur en flyttlåda

Plats för framtiden

Framtidens hållbara Trollhättan tar form just nu. Vår stad är ständigt i rörelse. Den utvecklas och förändras för att det ska bli ännu bättre för alla att bo, leva och verka här. Här hittar du projekten och planerna som ska ta oss dit.

Två man som planterar växer i ett växthus

Rådgivning och tips för biologisk mångfald

Här hittar du information om vilken typ av rådgivning vi kan erbjuda inom biologisk mångfald tillsammans med inspiration och konkreta tips, så du själv kan göra enkla insatser som betyder mycket för bin, humlor, fjärilar och andra insekter.

En person som reglerar temperaturen på ett element

Tips och rådgivning om din energikonsumtion

Vet du att du kan få gratis energi- och klimatrådgivning hos Trollhättans Stad? Det kan hjälpa dig att minska din energikonsumtion, spara pengar och dessutom gör du klimatet en tjänst. Välkommen att höra av dig!

Tre personer i varselkläder som kollar på ritning

Vad planeras i Trollhättan just nu?

Här hittar du information om vilka detaljplaner som du kan tycka till om just nu, fler planer som är under arbete och planer som redan vunnit laga kraft. En detaljplan bestämmer hur ett visst område kan och får utvecklas.

Senast granskad 2024-01-18 av JOSÅKEBEN