Närbild på frukt och grönt.

Livsmedel och hälsa

Vi vill må bra av den mat vi äter och kännas oss trygga i att miljön är bra i skolor, idrottsanläggningar och andra offentliga lokaler.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Livsmedel

För att vi ska må bra är det viktigt att maten håller den kvalitet den ska i affären eller på restaurangen. I Trollhättan finns det ungefär 450 verksamheter som hanterar livsmedel på något sätt. Samhällsbyggnadsförvaltningen kontrollerar de som säljer, tillagar eller serverar livsmedel. Målet är att du som konsument inte ska bli matförgiftad. Du ska också kunna känna dig trygg och inte bli lurad av felaktiga menyer eller märkningar.

Matförgiftning

Misstänker du att du blivit matförgiftad bör du kontakta Samhällsbyggnadsförvaltningen så fort som möjligt. Använd gärna vår e-tjänst för att anmäla din matförgiftning.

E-tjänst, anmäl matförgiftning

Inomhusmiljö

Vi tillbringar mycket stor del av vår tid inomhus. Så det är viktigt att vår inomhusmiljö är bra för att vi ska må bra. Ibland uppstår det problem. Det kan vara dålig luft, för kallt eller varmt eller något annat som ställer till det.

Samhällsbyggnadsförvaltningen kontrollerar offentliga lokaler som till exempel skolor och idrottsanläggningar. Vi besöker även verksamheter där människor får vård eller behandling, till exempel frisörer. Vi kontrollerar så att inomhusmiljön och hygienen inte riskerar att skapa problem för de som besöker lokalerna.

Vill du veta mer om inomhusmiljö i bostäder och vad du kan göra om du får problem, så läs mer på vår hemsida:

Inomhusmiljö

Relaterad information

Du som är företagare eller tänker starta ett företag behöver känna till vilka lagar och regler som gäller.

Livsmedel

Hygien- och undervisningslokaler

Senast granskad 2023-09-14 av REBGUS