Tre barn sitter och bläddrar i ett block

Utbildning och barnomsorg

Välkommen till Utbildning och barnomsorg i Trollhättans Stad! Vi erbjuder lärande för barn och elever från förskoleålder till år 9 i grundskolan. Vårt mål är att alla barn och elevers kunskapsutveckling ska stärkas.

I Trollhättan finns många skolor där du lär dig nya saker.

FÖRSKOLAN

Barnen kan vara i förskolan när de är från 1 till 5 år gamla.

Det är gratis för barn som bara är på förskolan 15 timmar varje vecka, om barnen är 3 till 5 år gamla.

I Öppen förskola kan barn och föräldrar träffas och leka.

Om du har frågor om förskolan ska du ringa till kommunens växel på telefonnummer 0520-49 50 00.

GRUNDSKOLAN

Du kan välja vilken skola du vill för ditt barn.

När barnen är 6 år gamla får de gå i grundskoleklass om de vill.

När barnen är 7 år till 16 år gamla är det lag att gå i skolan.

I Trollhättan har vi också fristående skolor.

De skolorna drivs inte av kommunen.

Fristående skolor kallas också ibland för friskolor.

Om du har frågor om grundskolan ska du ringa till kommunens växel telefonnummer 026-24 00 00.

GYMNASIESKOLAN

Om du har frågor om gymnasieskolor ska du ringa till Kunskapsförbundet Väst på telefonnummer 0521-72 27 40.

Enhet Utbildningsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 84 Trollhättan 0520-49 50 00 Utbildningsförvaltningen

Aktuellt från Utbildningsförvaltningen

 • Beslut om åtgärder för likvärdig skola

  elever tittar på en ipad
  27 oktober 2020
  Utbildningsnämnden beslutade på tisdagen 27 oktober att genomföra sju av de förslag som Utbildningsförvaltningen lagt fram för att öka likvärdigheten i Trollhättans Stad skolor.
 • Barnomsorgskontoret flyttar till Stadshuset

  27 augusti 2020
  Från och med den 19/10 flyttar Förskolans administration till Trollhättans Stads stadshus, plan 1. Med anledning av flytten så kommer tillgängligheten via telefon till förskolans administration vara begränsad.
 • Barnomsorg gör inkomstjämförelse 2020

  8 oktober 2020
  Under hösten 2020 genomför Utbildningsförvaltningen en jämförelse av lämnade inkomstuppgifter avseende barn i förskoleverksamhet, pedagogisk omsorg eller fritidshem med inhämtade kontrolluppgifter från Skatteverket.
 • Information till vårdnadshavare med barn i förskoleverksamhet

  22 september 2020
  From 10/9 ska schemablanketten inte användas utan vårdnadshavarna ska själva ska lägga in barnens tider i appen. De schematider som läggs in i appen påverkar inte barnomsorgsfakturan. Barnomsorgsfakturan debiteras utifrån den vistelsetid som
 • TED - Nytt system för kommunikation med vårdnadshavare

  2 september 2020
  I Trollhättan stads förskolor, skolor och fritidshem används digitala system som stöd för kommunikation mellan verksamheten och vårdnadshavare. I samband med starten av läsåret 20/21 införs Tieto Education (TED) som ett nytt och viktigt system
 • Om du som vårdnadshavare är sjuk men barn måste till förskola, fritids eller skola

  två personer gör armbågshälsning
  19 maj 2020
  Friska barn får komma till förskolan och fritids, och friska barn ska komma till skolan. Om du som vårdnadshavare är sjuk, eller har lättare symptom som halsont, snuva, illamående och huvudvärk, men även andra symptom som muskel- och ledvärk,
barn skrattar

Jobba som timvikarie på Utbildningsförvaltningen

Vi behöver fler kollegor! Är du en av dem? -Välkommen att arbeta som timvikarie inom förskola, grundskola och fritidshem hos oss!

Bilden föreställer två små flickor iklädda regnkläder och reflexväst som håller i varsin ballong. Ballongerna är lila. I bakgrunden syns orangea och röda träd. Fotografiet är taget på hösten. Marken är full med löv.

Förskola

Förskolan är en pedagogisk verksamhet som följer skollagen och läroplanen för förskolan. I Trollhättan finns kommunala förskolor och förskolor i enskild regi.

barn

Grundskolor

I Trollhättan finns kommunala skolor och friskolor. De kommunala skolorna har ett geografiskt upptagningsområde och elever som bor inom detta område är alltid garanterade en plats. 

barn med ballong

Vår helhetsidé

Varje barn och elev ska ges likvärdiga förutsättningar att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling, alla barn och elever ska ha en lärandemiljö som främjar hållbarhet, och deras föräldrar ska ges inflytande över, och delaktighet i, deras lärande och utveckling. För att hjälpa oss att uppnå dessa mål har vi etablerat en helhetsidé som är utformad för att styra, inspirera och hjälpa oss på vägen.

bild från instagram

Följ oss på Instagram!

Nu finns Utbildningsförvaltningen på Instagram som @utbildningthn. Hur är det att jobba som lärare, förskollärare eller fritidspedagog? På vår Instagram får ni möta våra verksamheter och medarbetare och ta del av våra arbetsdagar.

bild på en lärare

Att jobba som pedagog i Trollhättan

Hur är det att arbeta som lärare, rektor eller pedagog i förskolan i Trollhättans stad? Gör din egen bedömning och lyssna på våra medarbetare när de själva berättar!

en bild från en karta

Hitta våra enheter via webbkartan

Klicka på länkarna nedan för att öppna interaktiva kartor där du kan söka efter förskolor och skolor i Trollhättans Stad.

bild

Jobba hos oss!

Pedagoger i Trollhättans stads förskolor och skolor bygger framtiden tillsammans - varje dag. Med nyfikenhet, framtidsanda och hög professionalitet bedriver vi kunskapsbyggande skolutveckling för en framtid att längta till. Vill du göra skillnad - på riktigt? Sök våra pedagogjobb och forma framtiden med oss!

Senast granskad 2020-08-26 av Clara B