Om webbplatsen

På denna sida hittar du övergripande information om hur vår webbplats fungerar, hur du söker information samt hur du kommer i kontakt med oss.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Trollhattan.se är den offentliga webbplatsen för Trollhättans Stad. På vår webbplats finns information, råd och stöd, länkar, service och tjänster till Trollhättans Stads verksamheter.

Hitta rätt med sökfunktionen

​På www.trollhattan.se kan du söka efter information via sökfunktionen som finns längst upp på alla sidor. För att du lättare ska hitta den information som du letar efter kan du filtrera och sortera ditt sökresultat.

Vi hoppas att du hittar rätt och får svar på dina frågor på trollhattan.se. Är det någon information som du inte hittar, eller om du har synpunkter på webbplatsen, vänligen kontakta oss.

Kontakt

Under ingresstexten på sidorna finns en flik som heter Kontakt. Ser du pilmarkören? Kontaktfliken öppnas eller stängs när du klickar på den. Kontaktuppgifterna som visas i den öppna fliken kan variera på olika sidor, det beror på att kontakten är relaterad till det innehåll som sidan visar. Kontaktuppgifter till vår växel visas alltid längst ned på alla sidor, i webbfoten.

Fönster och länkar

Länkar till sidor inom Trollhättans Stads webbplats öppnas i samma fönster/flik. Länkar som leder till andra webbplatser öppnas däremot i nytt fönster/ny flik. Även länkar till dokument pdf-filer öppnas i ett nytt fönster. 

Pdf-filer och Acrobat Reader

På trollhattan.se finns en del av informationen i pdf-format. För att kunna läsa dessa måste du ha gratisprogrammet Adobe Reader installerat.

Hämta Adobe Reader

Anpassa webbläsaren efter dina behov

Om du tycker att texten på vår webbplats är för liten kan du öka den direkt i webbläsaren. Hur man gör det varierar lite mellan olika webbläsare, men i de flesta fall finns dessa inställningar i Visa-menyn (”View” om programmet är på engelska).

Ändra teckenstorleken på webbläsare i PC

Håll ner ctrl-knappen och använd musens scroll-hjul för att förstora/förminska allt på sidan. Man kan också gå in i webbläsarens inställningar och göra justeringarna: för Internet Explorer gäller att under menyn “Visa” ändra “Teckenstorlek”.

Ändra teckenstorleken på webbläsare i Mac

Håll ner tangenten märkt äpple/kringla på ditt tangentbord (intill mellanslagstangenten) och tryck samtidigt på plustangenten (+) för att öka teckenstorleken eller minustangenten (-) för att minska den.

Språk

Vår webbplats presenterar innehåll på svenska, engelska, finska, teckenspråk och  lättläst. Du kan växla om så hela webbplatsen är på engelska eller finska. Detta görs via länkar högst upp i webbhuvudet. Du kan också växla mellan de olika språken på sidnivå. De sidor som finns på alternativt språk får upp en rubrik med de språkalternativ som finns.

Länkarna ”Teckenspråk” och "Lättläst" hittar du också på sidnivå, på samma ställe där de andra språkvalen finns. 

Responsiv design

Trollhattan.se använder responsiv, eller som det också kan kallas följsam design, vilket gör att våra webbsidors struktur kan se olika ut beroende på vilket format du surfar med, t ex när du använder en telefon, läsplatta eller dator. Responsiv design används för att det ska bli enklare för dig att använda webbplatsen.

Gällande responsiviteten så har vi fokuserat anpassningen av vyerna till tre lägen: telefon, surfplatta och dator.
Läsplattan är bäst anpassad för liggande vy och telefonen funkar bra i båda liggande och stående vy, med en utfällbar meny som läggs uppe i toppen av sidan.

Senast granskad 2021-10-20 av KLALIW