Kommunikationer

Trollhättan ligger bra till!

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Karta över Trollhättans bilderDrygt sju mil söder om oss har vi Göteborg. Norrut är det cirka en mil till Vänersborg och Vänern. Västerut har vi cirka tre mil till Uddevalla och västkusten.

Vägar

Riksvägarna 47, 44 och 42 samt Europaväg 45 strålar samman i Trollhättan.

Buss och tåg

Resecentrum

Resecentrum är Trollhättans tågstation och bussterminal. Härifrån går tåg och regionala bussar. Reseplanerare och tidtabell hittar du på Västtrafiks webbplats.

Lokalbuss

Inom Trollhättan tar du dig lätt fram med buss. Drottningtorget, som ligger i centrumkärnan, har många bussförbindelser. Reseplanerare och tidtabell hittar du på Västtrafiks webbplats.

Västtrafik

Tåg

Tågresan mellan Trollhättan - Göteborg tar idag cirka 35 minuter. Tack vare att tågtrafiken mellan Göteborg och Oslo/Karlstad passerar Trollhättan har vi bra tågförbindelser i dessa riktningar. Till Stockholm tar man sig antingen via Göteborg eller från Öxnered och Vänersborg med X 2000.

SJ.se

Flyg

Från vår flygplats "mitt i stan", bara 10 minuter från centrum, tar man sig till Bromma och vidare inrikes eller utrikes på mindre än en timme. Det är mycket smidigt med en liten flygplats; det går snabbt och enkelt att checka in. Gratis parkering för bil eller varför inte cykel på cykelbana hela vägen.

Trollhättan-Vänersborgs flygplats

Båt

Sedan många hundra år har vi stor glädje av Göta Älv, som rinner genom Trollhättans centrum och som förbinder Vänern med västkusten. Trollhättans hamn är välbelägen inom ett av Västsveriges största industriområden, Stallbacka. År 1998 etablerades en ny stor godsterminal intill hamnområdet som kan erbjuda transport- och logistisklösningar för företag i regionen, där både järnväg, lastbilar, flyg och lastfartyg kan ingå i transportlösningen.

Sjöfartsverket.se

Cykelleder

När vi berättar om våra kommunikationer måste vi också nämna det som bidrar till att Trollhättan är så bra att bo i: nästan var du än bor är det lätt att cykla till arbetet. Inom kommunen är cykelvägnätet mycket väl utbyggt, vilket ger snabba och säkra och miljövänliga förbindelser mellan bostäder och arbetsplatser, skolor och allmän service.

Cykla i Trollhättan

Relaterad information

SAS

Trafikverket

Senast granskad 2023-05-08 av KLALIW