Fritidsgårdarna Trollhättan

Fritidsgårdarna header

Välkommen till Trollhättans fritidsgårdar!

Till fritidsgårdarna kan du som går i årskurs 6, upp tills att du fyller 17 år, komma för att umgås och träffa nya vänner. Det finns alltid fika till en billig peng, eller så kanske du vill baka något själv? Vi har massor med roliga sällskapsspel, möjligheter att laga mat, göra egen musik och filmer, måla, sy eller pyssla. Det finns tv-spel, biljard, fotboll, pingis och mycket annat.

Du är välkommen precis så som du är, oavsett kulturell bakgrund eller ekonomi. Alla våra aktiviteter är kostnadsfria och frivilliga. Du får gärna vara med och påverka vad vi hittar på!  

Du kan också följa fritidsgårdarna på bland annat Facebook och Instagram. Bara sök på namnet!

Vi coachar dig

Vi som jobbar på fritidsgårdarna vill inspirera dig att upptäcka nya saker men också uppmuntra och stödja till aktiviteter som bygger på ditt engagemang och ansvarstagande. Det kan exempelvis innebära att vi coachar dig och dina vänner att tillsammans arrangera ett LAN, en turnering eller matlagningskväll. Tillsammans med er vill vi skapa meningsfulla aktiviteter och se till att det alltid händer något roligt och intressant på fritidsgårdarna.

Fritidsgården ska vara en mötesplats där du känner dig trygg och delaktig. Därför jobbar vi med demokratiska processer där din röst är viktig för utvecklingen av din fritidsgård.

Vi har öppet när du är ledig från skolan och vi möjliggör Dina idéer.
Hoppas vi ses snart!

solglasögon badring

Sommarlov med fritidsgårdarna

Fritidsgårdarna erbjuder gratis och spännande sommarlovsaktiviteter för dig som är i åldern årskurs 6 till och med 17 år.

escaperoom

Escape Room

Ett äventyr som under en timme tar dig på en utmanande resa där det är upp till just dig att lösa mysteriet innan tiden tagit slut. Här krävs samarbete, kreativitet och enormt fokus.

hbtq+ händer

HBTQ+ verksamhet

På torsdagskvällarna mellan 14.00-21.00 är det hbtqi-café på V-huset fritidsgård. Då är du som identifierar dig som homo, bi, trans eller har queera uttryck och identiteter extra välkommen och gården är stängt för övriga besökare.

MBU ungdomar

MBU - Människan bakom uniformen

MBU är en utbildning där ungdomar och yrkesverksamma får möjlighet att lära känna varandra för att med fördel kunna mötas på varandras arenor. Fältenheten och V-huset fritidsgård är gruppledare för verksamheten i staden.

Ungdomspengen

Make it Happen - Ungdomspengen

Vill du anordna ett kultur eller fritidsevenemang som riktar sig till andra unga i Trollhättan? Är du mellan 12-25 år? Make it happen med Ungdomspengen!

HBTQ+ bild

HBTQ+-certifiering

Fritidsgårdarna i Trollhättan – en HBTQ+-certifierad verksamhet.