Fritidsgårdarna Trollhättan

Fritidsgårdarna header

Välkommen till Trollhättans fritidsgårdar!

Till fritidsgårdarna kan du som går i årskurs 6, upp tills att du fyller 17 år, komma för att umgås och träffa nya vänner. Det finns alltid fika till en billig peng, eller så kanske du vill baka något själv? Vi har massor med roliga sällskapsspel, möjligheter att laga mat, göra egen musik och filmer, måla, sy eller pyssla. Det finns tv-spel, biljard, fotboll, pingis och mycket annat.

Du är välkommen precis så som du är, oavsett kulturell bakgrund eller ekonomi. Alla våra aktiviteter är kostnadsfria och frivilliga. Du får gärna vara med och påverka vad vi hittar på!  

Du kan också följa fritidsgårdarna på bland annat Facebook och Instagram. Bara sök på namnet!

Vi coachar dig

Vi som jobbar på fritidsgårdarna vill inspirera dig att upptäcka nya saker men också uppmuntra och stödja till aktiviteter som bygger på ditt engagemang och ansvarstagande. Det kan exempelvis innebära att vi coachar dig och dina vänner att tillsammans arrangera ett LAN, en turnering eller matlagningskväll. Tillsammans med er vill vi skapa meningsfulla aktiviteter och se till att det alltid händer något roligt och intressant på fritidsgårdarna.

Fritidsgården ska vara en mötesplats där du känner dig trygg och delaktig. Därför jobbar vi med demokratiska processer där din röst är viktig för utvecklingen av din fritidsgård.

Vi har öppet när du är ledig från skolan och vi möjliggör Dina idéer.
Hoppas vi ses snart!

tryout fäktning

Tryout med fritidsgårdarna!

Kom och testa bollsporter, dans och kampsport tillsammans med våra fritidsgårdar! Aktiviteterna är gratis och anordnas fyra fredagar under våren.

Tobbe Isaksson

Författarbesök: Tobbe Isaksson

Bakom uniformen: en polismans berättelse. Tobbe Isaksson föreläser om sina 20 år i yttre tjänst. Välkommen till Kronan Kulturhus! Onsdag 12 april, klockan 18.30

Föräldrafika

Föräldrafika på Älvan fritidsgård

Hjärtligt välkommen alla föräldrar och nyfikna vuxna till oss på Älvan. Häng med oss över en kopp kaffe och kaka. Den första onsdagen varje månad under våren, 1/3, 5/4 och 3/5 mellan 17.00-19.00.

Tjej hörlurar

Musikstudiokurs på Älvan

Har du drömt om att göra nästa stora hitlåt på Spotify? Eller bara lära dig producera musik eller göra egna låtar?

MBU ungdomar

MBU - Människan bakom uniformen

MBU är en utbildning där ungdomar och yrkesverksamma får möjlighet att lära känna varandra för att med fördel kunna mötas på varandras arenor.

Ungdomspengen

Make it Happen - Ungdomspengen

Make it happen med Ungdomspengen! Vad vill du göra?