inTrollhättan

En bild på några olika personer som sitter på restaurangen Sour och äter och har trevligt

Flytta till eller besök Trollhättan

LIVE YOUR BEST LIFE inTROLLHÄTTAN

Upptäck Trollhättan – platsen där karriären, studierna och fritiden flyter lika lätt som Göta Älv. Här har vi samlat allt du vill veta om hur gött det är att leva i Trollhättan med våra korta avstånd, intressanta karriärsmöjligheter, varierade nöjesutbud, bra boenden och tillgång till både Högskola och Länssjukhus. Trollhättan - en intressant plats att besöka, bo, verka, studera eller leva i.

 

Varmt välkommen att upptäcka Trollhättan! 

 
Unga kvinna fotagraferar stadspanorama. Bildtext säger Explore. Foto.

LET US ENTERTAIN YOU

Vad du än vill göra i Trollhättan, finns det massor att utforska inom kultur, sport, shopping, event och friluftsliv.

Roa dig i Trollhättan!

Medelålders man ser fokuserad ut i skyddsglasögon. Bildtext säger Business. Foto.

LET’S MAKE GREAT BUSINESS TODAY

En bra affärsidé? Att driva företag i Trollhättan! Med ett innovativt näringsliv, tillgång till spetskompetens och stabilt växande befolkning är platsen en perfekt grogrund för en trygg tillväxt.

Gör affärer i Trollhättan!

Kvinna och man pratar med varandra i kontorsmiljö. I bakgrunden syns en annan kvinna. Bildtext säger Work. Foto.

MATCH YOUR AMBITIONS RIGHT NOW

I Trollhättan är möjligheten stor att hitta ett intressant jobb som matchar dina ambitioner. Både för dig med utbildning som vill göra karriär och för dig som söker extrajobb och deltidsjobb i Trollhättan.

Starta din nya karriär i Trollhättan!

Kvinnlig student läser en bok, vid ett fönster med utsikt över vatten. Bildtext säger Study. Foto.

CREATE YOUR OWN DREAM FUTURE

I Trollhättan är det lätt att odla sina framtidsdrömmar. Välkommen att plugga det som intresserar dig, i en kreativ studentstad med skön puls.

Bli student i Trollhättan!

Barn med cykelhjälm, tränar på at cykla med hjälp av sin pappa. I bakgrunden syns hus och växter. Bildtext säger Live. Foto.

TRUE LIFE BALANCE

Lev ditt liv på en smidig plats där det är nära till allt. I sköna Trollhättan får du helt enkelt mer tid över till familjen, fritiden och det du älskar.

Börja ett nytt liv i Trollhättan!

 
publikhav i Stadsparken under Fallens dagar

ENJOY LIFE

Trollhättan har ett rikt föreningsliv med många aktiva och bra arenor och hallar. Dessutom finns här ett rikt nöjes och kulturliv med en bredd på våra restauranger och olika typer av arrangemang. Här får du full koll på vad som händer härnäst i Trollhättan. Vad lockar dig?

Man går på stig i barrskog med grön mossa på marken.  Foto.

GET NATURALLY ACTIVE AT TRAILHÄTTAN

Trailhättan är en fantastisk destination för äventyrslystna naturälskare och friluftsentusiaster, med ett nätverk av spår och stigar, perfekta för vandring, löpning och cykling i olika svårighetsgrader.

Två gråa nybyggda bostadshus på 15-våningar vid ett skogsbryn. Foto.

WE CREATE FOR YOUR FUTURE

Framtidens hållbara Trollhättan tar form just nu. Platsen är i ständig rörelse med stora satsningar på gång. Vår stad utvecklas och förändras för att det ska bli ännu bättre för alla att bo, leva och verka här. Det byggs nya bostäder, gamla rustas upp, utemiljöerna blir grönare och tryggare när vi skapar plats för framtidens trollhättebor.

Läs mer om allt som är på gång och görs just nu

 

NEWS ABOUT TROLLHÄTTAN

Här kan du läsa olika artiklar om olika saker som hänt eller pågår i Trollhättan just nu.

Bild på motorn GEnx

Miljardavtal för GKN Aerospace

GKN Aerospace och GE Aerospace har stärkt det befintliga partnerskapet med ett nytt omfattande miljardavtal. Det inkluderar ny teknologi, produktion samt utökat samarbete på eftermarknaden vilket kan ha effekt i 30 till 35 år framöver.

Bild på Kommunstyrelsens ordförande, Peter Eriksson och näringslivschefen Helena Kortered

Trollhättan klättrar i undersökningen om företagsklimat - igen

Trollhättan fortsätter klättra uppåt när Svenskt Näringsliv rankar företagsklimatet bland Sveriges 290 kommuner. Med årets 88:e plats klättrar Trollhättan ytterligare 11 placeringar mot förra årets mätning. I jämförelse med kommuner med minst

Ett bildkollage som visar provbanan och vd:n Klas Lundgren på T-engineering

Provbanan öppnas upp – och blir en del av Industricampus Stallbacka

I våras köpte Trollhättans Stad 500 000 kvadratmeter mark från Nevs, bland annat innehållande en provbana för testning av bilar. Nya hyresgästen T-Engineering* tar över ansvaret och öppnar nu upp för fler företag att hyra in sig och ta del av