Pappa hjälper sin lille son att lära sig cykla. Pojken har blå hjälm. Foto.

För dig som är intresserad av att bo i Trollhättan

FÅ BALANS I LIVSPUSSLET

Charmen med att flytta till Trollhättan är att allt du behöver alltid finns härligt nära. Det gör det lättare att få tillvaron att bli harmonisk och få tid över till allt kul du vill göra på fritiden. För i Trollhättan finns inte bara förutsättningarna för en blomstrande karriär. Här hittar du också en trygg och naturnära vardag, med storstadens variation. Varmt välkommen!

En pappa som pratar med sitt barn genom ett öppet fönster på en torpliknande byggnad

Hitta bostad i Trollhättan

Nyfiken på Trollhättan? Här erbjuder inte bara en bra balans i livet utan också prisvärda bostäder där du kan hitta ditt drömhem utan att spränga budgeten. Vare sig du är intresserad av lediga hyresrätter, bostadskön eller är sugen på att köpa en bostadsrätt eller hus i Trollhättan kan du läsa mer om att bo i Trollhättan här.

Läs mer om att köpa och hyra bostad

Kvinna blickar ut över Trollhättans fall från hög höjd. Foto.

10-minutersstaden Trollhättan

Dagens unga gör andra livsval än tidigare generationer. Det betyder att en plats som Trollhättan får ett uppsving i takt med att allt fler ser fördelarna och möjligheterna till bättre livskvalitet i en 10-minutersstad med nära till allt.

Läs mer om smidiga Trollhättan

Ung kvinna och pojke ser glada ut tillsammans. Foto.

Fritid i Trollhättan

I Trollhättan finns ett härligt fritidsliv med aktiviteter för alla. Utforska de natursköna vandringslederna, njut av pittoreska kafébesök, utöva sport eller koppla av i de vackra parkerna. Dessutom hittar du många kulturella evenemang och som skapar minnen för livet.

Läs mer om fritidslivet i Trollhättan

 
Manlig och kvinnlig lärare har en lektion med en grupp barn i skogen. Foto.

Skolor i Trollhättan

Här är det barnsligt enkelt att trivas som familj. I Trollhättan är det enkelt att forma livet som just du och din familj vill ha det. Här kan du läsa mer om vad Trollhättan erbjuder i skola, förskola, stöd och service.

Två gråa nybyggda bostadshus på 15-våningar vid ett skogsbryn. Foto.

Trollhättan skapar plats för framtiden

Framtidens hållbara Trollhättan tar form just nu och platsen är i ständig rörelse. Det byggs nya bostäder, gamla rustas upp, utemiljöerna blir grönare och tryggare när vi skapar plats för framtidens trollhättebor.

 
Medelålders man med skyddsglasögon tittar fokuserat ner på bord. Foto.

Välkommen till ett arbetsliv i högtryck. Hitta nästa jobb i Trollhättan.

Här i stan är möjligheten stor att hitta ett intressant jobb, både för dig med eller utan utbildning och för den som söker extrajobb, deltidsjobb eller sommarjobb i Trollhättan.

Läs mer om att jobba i Trollhättan

Man går på stig i barrskog med grön mossa på marken.  Foto.

Friluftsliv i Trollhättan

Flytta hit av naturliga skäl. Oavsett årstid kan du i Trollhättan njuta av ett förtrollande skönt liv i naturen. Upptäck pärlor som djupa skogar, vackra fall och fina fiskevatten. Här hittar du alla möjligheter till en aktiv, harmonisk och hälsosam fritid.

Läs mer om Trailhättan

 
en man tittar in i kameran

Full fart på tomtförsäljningen i Trollhättan

Trots stigande räntor, höjd inflation, magrare ekonomiska tider och bilden av en byggbransch som mer eller minder tvärnitat, har försäljningen av nya tomer för bostadshus i det nya området Lärketorpet minst sagt gått som smort.

Illustrerad eventbox i glas när barn testar aktiviteter.

Nytt gaming-koncept testas under Fallens Dagar

Under Fallens Dagar kan besökare prova den unika kombinationen av fysisk och digital aktivitet i FUZED mobila enhet för gaming och sportaktiviteter.