Kvinna med kamera fotar staden från hög utsiktsplats. Bildtext säger Explore inTrollhättan. Foto.

Sevärdheter och aktiviteter i Trollhättan

UPPTÄCK TROLLHÄTTAN

Trollywood, uteserveringar, Lekplatsstaden, sköna gröna parker, Fallens dagar, museer och en lång rad butiker, krogar, restauranger och mysiga kaféer. Det är en underdrift att säga att det finns något för alla i Trollhättan. Skulle du tröttna du på stadslivet så ligger naturen alldeles intill och väntar på att bli upptäckt.

Den vita ångbåten Elfkungen ligger förtöjd vid kaj i Trollhättan.

Upptäck Trollhätte Kanalpark

Välkommen till Trollhätte Kanalpark – det goda livet vid vattnet här i Trollhättan. Upptäck flera olika områden med upplevelser för hela familjen. I parken är det alltid fullt av aktiviteter och härliga möjligheter till god mat och avkoppling på en lång rad olika platser med något för alla åldrar.

Läs mer om Trollhätte kanalpark

Människor njuter på uteservering i vårgrönska vid park. Foto.

Möten och konferens i Trollhättan

Trollhättan lockar med ett brett utbud av moderna och bekväma mötes- och konferensanläggningar, perfekta för att arrangera framgångsrika och inspirerande möten.

Let´s Meet In Trollhättan

Man går på stig i barrskog med grön mossa på marken.  Foto.

Upptäck trailhättans vackra natur

Trailhättan är en fantastisk destination för äventyrslystna naturälskare och friluftsentusiaster, med ett nätverk av spår och stigar, perfekta för vandring, löpning och cykling i olika svårighetsgrader.

Läs mer om Trailhättan

Två kvinnor i solglasögon dricker öl och skrattar. Foto.

Vad händer i Trollhättan

Få full koll på allt som händer i stan! I Trollhättan händer allt mellan himmel och jord inom såväl kultur och nöjen som sport och friluftsliv.

Läs om vad som händer idag i Trollhättan (extern länk)

 
Två kvinnor ligger leende på gräs åt varsitt håll men huvudena nära varandra. Foto.

Att göra i Trollhättan med barnfamiljen

Trollhättan är verkligen barnens stad, med massor av roliga temalekplatser, härliga gröna ytor för mysiga utflykter med familjen och ett generöst utbud av sportaktiviteter.

Panorama över Innovatum District med vattnet i förgrunden. Foto.

Innovatum District i Trollhättan

Välkommen till en av Sveriges främsta mötesplatser och ett ledande utvecklingscentrum för tillväxt, forskning och upplevelser i en skön mix av kultur, industriarv och entreprenörsanda.