Kvinnlig student läser en bok, vid ett fönster med utsikt över vatten. Bildtext säger Study inTrollhättan. Foto.

Allt om utbildningar och att studera i Trollhättan

SKAPA DIN EGEN FRAMTID

Trollhättan är inte bara en fantastisk studentstad full av upplevelser och kreativa miljöer. Här erbjuder Högskolan Väst också en snabbare väg till ett jobb genom samarbete med näringslivet i Trollhättan. Här finns också Folkuniversitetet, Yrkeshögskola (YH), Komvux och vuxenutbildningar. I Trollhättans studieliv satsar man lite extra på att möta just dina behov, så att du ska kunna fokusera helt på att plugga och ha kul.

Ung kvinna i huvtröja matar brun hund vid soffa. Foto.

Bostadsgaranti för alla studenter

Trollhättan är en av få städer som år efter år lever upp till bostadsgaranti för studenter. Här erbjuder vi bostadsgaranti för våra studenter. Studenter utan bostad ges genom denna garanti en trygg och hållbar boendesituation under hela studietiden vid Högskolan Väst

Läs mer om bostadsgaranti i Trollhättan

Tre unga personer, en man och två kvinnor pluggar tillsammans. Foto.

Årets studentstad 2014/2015

2014 utsågs Trollhättan till Årets studentstad av Sveriges förenade studentkårer vilket var ett kvitto på att man under lång tid samverkat bra mellan studenter, högskola och omgivande näringsliv. Ur motiveringen kunde man bland annat läsa: ”I Trollhättan finns en lång tradition av inkludering där alla studenter värnas om. Utmärkande för Trollhättan är att studenternas perspektiv alltid värdesätts och tas på allvar."

Läs mer om studentstaden Trollhättan

Futuristisk bild över stadsmiljö med lektrifierade fordon, människor som rör sig och kopplar av samt hus som byggs. Illustration.

Gör karriär i Trollhättan

Sugen på att jobba med bilar, flyg, rymden eller nåt helt annat? Trollhättan är en framträdande plats när det gäller innovationsklimat med ett av Sveriges viktigaste nav för flyg-, rymd- och Automotive-sektorn, med företag som Nevs och GKN Aerospace med flera. Men här finns också en rad andra karriärvägar inom en lång rad olika branscher och offentliga sektorn.

Det här kan du jobba med i Trollhättan

Två unga kvinnor tar en bild av sig stående tillsammans med vatten och strandkant i bakgrunden. Foto.

International student in Trollhättan

Discover all you need to know as a foreign student in Trollhättan. Get essential information, tips, and resources to navigate your study journey in this vibrant city in Western Sweden.

More about student life in Trollhättan

 
Kvinna tittar ner över Trollhättans fall från hög höjd. Foto.

10-minutersstaden Trollhättan

Dagens unga gör andra livsval än tidigare generationer. Det betyder att en plats som Trollhättan får ett uppsving i takt med att allt fler ser fördelarna och möjligheterna till bättre livskvalitet i en 10-minutersstad med nära till allt.

Medelålders man med skyddsglasögon tittar fokuserat ner på bord. Foto.

Lediga jobb i Trollhättan

Upptäck lediga jobb i Trollhättan för både dig med och utan utbildning. Klicka på länken sök jobb i både Trollhättans kommun och i Vänersborg på Arbetsförmedlingens sida.

 
Man med glasögon och grön skjorta tittar in i kameran. Två andra män och en kvinna ser ut att sitta och läsa bredvid varandra i bakgrunden. Foto.

Examensjobb och AIL i Trollhättan

Högskolan Västs specialinriktning är AIL, arbetsintegrerat lärande. Här anser vi att det är mötet mellan akademi, arbetsliv och omgivande samhälle som skapar kloka insikter, lösningar och ömsesidig utveckling. Som student möter du AIL på flera olika sätt, verksamhetsförlagd utbildning, Co-op (Cooperative Education), Studentmedarbetare, Projektarbeten och examensarbeten med mera.

Läs mer om vad AIL kan ge dig för möjligheter