Drönarbild över vattnet norrut vid Stallbackabron

Allt om att ha företag i Trollhättan

LÅT OSS GÖRA AFFÄRER

Har du en ny affärsidé eller ser du möjligheter för ditt företag att växa? Då har du kommit helt rätt. Oavsett om du redan finns i Trollhättan, är nyfiken på stan eller kanske vill starta ett företag, så kommer ditt företagande må bra i ett innovativt näringsliv med en stabilt växande befolkning – på en plats där vi tror på framtiden.

Medelålders man och ung kvinna i skyddsglasögon. Foto.

Etablera ditt företag i Trollhättan

Som företagare finns det många starka skäl att etablera och driva verksamhet i just Trollhättan. Läs mer om alla fördelar med att etablera företag i Trollhättan.

Läs mer etablering av företag i Trollhättan

Två unga kvinnor tittar på samma datorskärm och pratar. Foto.

Starta eget i Trollhättan

Dags att starta företag och bygga upp något eget? Här får du tips på allt du behöver veta som företagare, kring tillstånd, regler, finansiering och lediga lokaler i Trollhättan.

Läs mer om att starta eget i Trollhättan

Människor njuter på uteservering i vårgrönska vid park. Foto.

Möten och konferens i Trollhättan

Trollhättan lockar med ett rikt utbud av moderna och bekväma mötes- och konferensanläggningar, perfekt för att arrangera framgångsrika evenemang och inspirerande möten för ditt företag.

Upptäck Trollhättans konferensanläggningar

Arikitekritningar, vissa utsträckta, andra ihoprullade ligger på ett bord. Foto.

Mark och lokaler i Trollhättan

I Trollhättan finns det gott om tillgänglig mark och lediga lokaler för att etablera ditt företag, oavsett om du vill starta upp en verksamhet centralt eller närmare motorleder och flygplats. En perfekt grogrund för framtida tillväxt.

Läs mer om mark och lokaler

 
Två män och tre kvinnor står ledigt och leende pratandes med varandra vid en tegelvägg. Foto.

Stöd för företagare i Trollhättan

Har du en ny affärsidé eller vill du få ditt företag att växa i Trollhättan? Här finns flera aktörer inom företagsutveckling som kan ge dig stöd och rådgivning kring exempelvis nätverk, lokaler och mark i Trollhättan.

Man med datorskärm i förgrunden. Kvinna tittar åt höger i bakgrunden. Foto.

Söka jobb i Trollhättan

I Trollhättan är möjligheten stor att hitta ett intressant jobb. Här har antalet företag som vill etablera sig ökat kraftigt och Trollhättans teknikföretag utgör tillsammans med Högskolan Väst och Innovatum Science Park ett spännande kluster, som skapar nya jobb.

En bild på den gamla Smedjan och den senaste byggnaden 103:an på Innovatum District

Innovatum District i Trollhättan

Välkommen till en av Sveriges främsta mötesplatser och ett ledande utvecklingscentrum för tillväxt, forskning och upplevelser i en skön mix av kultur, industriarv och entreprenörsanda.

Järnbalk i förgrunden som ser ut att tillhöra en tågbro. Foto.

5 starka skäl att etablera och investera i Trollhättan

Som företagare finns det massor av skäl att etablera och driva verksamhet i just Trollhättan. Här har vi listat några av Trollhättans bästa egenskaper för ditt företag.

 
En miniverktygslåda på ett tangentbord

Hämta material från inTrollhättans verktygslåda

Här hittar du användbara bilder, filmer och grafisk manual med riktlinjer för hur vår grafiska profil och logotyper bör användas.

Gå till inTrollhättans verktygslåda

Två gråa nybyggda bostadshus på 15-våningar vid ett skogsbryn. Foto.

Trollhättan växer

Trollhättans befolkning ökar för varje år och platsen är i ständig rörelse med stora satsningar för ökad hållbarhet. Det byggs nya bostäder, gamla rustas upp, utemiljöerna blir grönare och tryggare när vi skapar plats för framtidens trollhättebor.

Läs mer om allt som är på gång och görst just nu

Man med glasögon och grön skjorta tittar in i kameran. Två andra män och en kvinna ser ut att sitta och läsa bredvid varandra i bakgrunden. Foto.

Talang och examensjobb i Trollhättan

Var med på en innovativ resa i Trollhättan, där du har chansen att växa tillsammans med en plats som tror på framtiden. Genom bland annat Högskolan Väst finns kompetent talang redan i stan som både vill göra examensjobb och ta anställning på ditt företag.

 
Bild på motorn GEnx

Miljardavtal för GKN Aerospace

GKN Aerospace och GE Aerospace har stärkt det befintliga partnerskapet med ett nytt omfattande miljardavtal. Det inkluderar ny teknologi, produktion samt utökat samarbete på eftermarknaden vilket kan ha effekt i 30 till 35 år framöver.

Representanter från Trollhättans Stad och Stenhaga utanför stadshuset i Trollhättan.

Stenhaga förvärvar Nevs fastigheter

Svante Andersson, också delägare i Västflyg, har genom sitt bolag Stenhaga Invest tecknat Letter of Intent om att förvärva Nevs fastigheter med tillhörande fabriksområde i Trollhättan. "Med denna affär kommer nu ytterligare en viktig pusselbit

En gråmönstrad bil på en bilväg, med namnet Polestar 5 på motorhuven

Polestar utökar i Trollhättan!

Vårt fastighetsbolag Kraftstaden berättar att Polestar blir första hyresgäst i nyförvärvad fastighet på Stallbacka. Kraftstadens första hyresgäst i ”Tekniska” på Stallbacka är ett faktum. Elbilstillverkaren Polestar,