Nätverk illustration i lila

Etablera och investera

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Etablera eller investera?

Välkommen till Trollhättan!

Näringslivet i Trollhättan växer och utvecklas och allt fler företag väljer att etablera och investera här. Inte minst har Trollhättan blivit ett viktigt nav för flyg-, rymd- och automotivesektorn. Vad är det som lockar? Läget nära Göteborg och Oslo, tillgången till kompetens, nyttiga nätverk, gott om mark och lokaler, väl utbyggd infrastruktur, goda kommunikationer och ett positivt innovationsklimat är något av det som gör Trollhättan attraktivt.
Välkommen hit och upptäck möjligheterna!

GÖR EN INTRESSEANMÄLAN FÖR VERKSAMHETSMARK TROLLHÄTTAN


#gotrollhattan

En film om Trollhättan producerad i Trollywood
Se filmen på Youtube


Sex starka skäl att välja THN_bild.jpg

Såhär går det till när du etablerar dig i Trollhättan

Oavsett om du är i behov av mark eller lokaler i Trollhättan så tar vi hand om dig och dina behov. 

Visualisering på de olika stegen

Intresseanmälan

Du kontaktar oss och gör en intresse-
anmälan.

Företagsbesök

Vi träffar dig och ditt företag där du berättar om dina planer och behov.

Analys

Vi analyserar förutsättning-
arna för verksamheten.

Beslut

Vi tar beslut om markförsäljning, arrendeavtal eller kopplar ihop dig med rätt
aktör.


Kostnadsfri etableringsservice

 
Lila ruta, text "Vi hjälper dig hela vägen"

 

 

Att etablera företag i Trollhättan ska vara enkelt. Vår kostnadsfria
etableringsservice hjälper dig med det praktiska. Till exempel:

 

 

Vi ser till just ditt företags behov och kan stötta genom bland annat:

Lila pil.jpgatt säkra rätt kompetens

Lila pil.jpgatt få djupare kunskap om den lokala marknaden

Vi hjälper dig och ditt företag att hitta rätt bland tillstånd och regler och kopplar ihop dig med rätt personer. 

 
Lila bakgrund, text "hör av dig till oss"

 

Lila pil.jpg Näringslivsenheten

Hör av dig till oss så hjälper vi dig och ditt företag att hitta rätt! Oavsett om du finns i Trollhättan idag eller är på väg hit.


 

Här finns plats för ditt företag

Teknikutveckling, upplevelser, produktion, logistik eller handel? I Trollhättan finns plats för företag av alla sorter. Här nedan hittar du några av våra verksamhetsområden runt om i stan. Är du intresserad av att etablera på landsbygden,

läs mer här!

Arbetare i lagerlokal i varselväst som drar en palldragare

Alingsåker är ett nytt verksamhetsområde för olika typer av ytkrävande verksamheter inom till exempel service, tillverkning, lager och verkstäder, men även handel med varor som produceras inom området. Det finns dessutom yta för kontor och tjänsteverksamhet med liten eller ingen varuhantering. I norra delen av området finns det plats för drivmedelsstation med butik samt restaurang. Området är inte avsett för externa köpcentrum eller liknande. 

Skogstorpa är ett relativt nytt industriområde där små och medelstora moderna industri- och tjänsteföretag växer. Här finns även en del butiker. Precis söder om E45 och riksväg 42/44/47 är läget perfekt. Huvudstråket är Kardanvägen.

I höjd med den dubbelspåriga järnvägen vid Resecentrum, fram till Innovatumområdet med Göta Älv tätt intill hittar vi Trollhättans centrum. Här finns ett stort utbud av upplevelsebaserade företag med fokus på handel, besöksnäring, caféer och restauranger. Det finns också kontor och många tjänstebaserade företag.

Det ombyggda Drottningtorget, som färdigställdes 2020, är hjärtat av centrum. Det är en självklar mötesplats och samlingsplats för torghandel och olika typer av evenemang. I byggnaden på torget huserar City Trollhättan som är en medlemsorganisation för företag i centrum. Här finns även turistbyrån Visit Trollhättan/Vänersborg och Film i Västs kontor – det är inte för intet vi kallar oss för Trollywood.

Stadskärnan är i ständig utveckling för att möta nya behov och förväntningar från konsumenter, invånare, besökare och näringsliv. Trollhättans Stad och City Trollhättan jobbar gemensamt och i samverkan med privata aktörer för att få utmärkelsens Årets Stadskärna 2022

Stallbacka är ett industriområde i norra delen av Trollhättans tätort. Det har sedan början av 1900-talet nästan fram till nu, varit platsen för den tunga industrin i Trollhättan till följd av den goda tillgången till närbelägen kraftproduktion.

Stallbacka är ett idag industriområde med kända företag såsom exempelvis GKN Aerospace, Nevs, Parker Hannifin och Katoen Natie. Området ligger i nära anslutning till både riksväg 44 och E45 samt Göta älv.

Hojum är ett industri- och handelsområde i Trollhättan, huvudsakligen bebyggt under 1960- och 1970-talet. I området finns restauranger, sportanläggning, fackhandel, återvinningscentral, bilbesiktning och bensinstation. Området ligger strategiskt bra ur kommunikationssynpunkt med närhet till E45. 

Hojum är ett utpekat omvandlingsområde från industriområde till att mer inrikta sig på serviceinriktade verksamheter. Här finns företag såsom Gymgrossisten, Nolato och Trinax.

Öppna filial, etablera kontor eller driv café. Driver du (eller vill starta upp) en verksamhet som vill arbeta så klimatsmart och personligt som möjligt i en stad som är modig, handlingskraftig och på frammarsch?

Då är Vårvik din nästa anhalt. I mikrosamhället som ska växa upp på Vårvik är det närheten, det lokala livet som ska blomstra. Så vill du öppna bageri, köttbutik, ekologiskt minilivs eller någon annan småskalig personlig verksamhet kommer det att finnas gott om utrymme. Det kommer vara enkelt att bo, arbeta och driva företag här.

På Innovatum möts dåtid, nutid och framtid. Området ligger strax söder om centrala Trollhättan, cirka 1,5 kilometer från Drottningtorget. Tidigare var Innovatum hem åt verkstadsföretaget NOHAB (Nydqvist & Holm AB) och även om verkstäderna idag har tystnat så är känslan av innovation och utveckling fortfarande stark här. Idag är Innovatum en av Sveriges främsta mötesplatser och ett ledande utvecklingscentrum för tillväxt, forskning och upplevelser. Grundfilosofin är att skapa arenor där människor från skilda verksamheter och med olika perspektiv kan arbeta och verka tillsammans. Här kommer framtidens produkter att uppfinnas, morgondagens tjänster att utvecklas och en ny generations fantasier ta fart.

Här finns Innovatum Science Park, N3 Kulturskola, restauranger, växande företag, miljö för forskning och utveckling, Innovatum Start Up, PTC (där det bedrivs forskning och utveckling i samverkan mellan HV, GKN och Science Park) och ett stort antal tjänsteföretag med fokus på innovation och nytänkande.

Innovatum är platsen för dig som vill framåt, samverka, mötas och utvecklas.

Med E45:an över Stallbackabron och Göta Älv som närmsta granne hittar vi Överby, ett storskaligt handelsområde med volymhandel och shoppingcenter. Överby ligger cirka sex kilometer ifrån centrumkärnan med nybyggda gång- och cykelvägar hela vägen fram.

På Överbyområdet hittar vi förutom två shoppingcenter och volymhandel även upplevelsebaserade företag som lekland och restauranger. 

Senast granskad 2021-03-12 av JOSÅKEBEN