Ett färgmoln och texten Finansiering+rådgivning=Almi

Ekonomiska problem i företaget?

Behöver ditt företag ekonomisk rådgivning eller har andra frågeställningar inför den kommande osäkra konjunkturen? Då kan du kontakta Almi Väst för kostnadsfri rådgivning.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan
Är ditt företag påverkat av världsläget, ökande kostnader och den osäkra konjunkturen? Vill du förebygga ekonomiska svårigheter, behöver du ekonomisk rådgivning eller har du andra frågeställningar? Då är ALMI Väst en bra väg att få stöd och rådgivning. rådgivning
 

Fyrbodals kommunalförbund har genomfört en ny upphandling av företagslots och ekonomisk rådgivning i regionen där Almi Väst återigen fått rollen. 
Syftet med ekonomisk rådgivning är att erbjuda etablerade företag i regionen som behöver stöd i att planera för sin ekonomi i den stundande osäkra konjunkturen. Målet är att förhindra ekonomiska svårigheter, i möjligaste mån förhindra konkurs och rädda arbetstillfällen.

 

ALMI Väst servar våra företagare som behöver stöd i två olika delar:

1)
Fördjupad Ekonomisk rådgivning riktar sig till dig som vill få en bredare förståelse för företagets Resultat- och Balansräkning samt kassaflöde. Kunna identifiera de styrkor och svagheter bolaget har baserat på de båda. Dessutom arbeta med en handlingsplan för att ta kontroll och styrning av bolaget genom sin ekonomi. Varje företag erbjuds upp till 2 tillfällen, baserat på behov.
 
2) Fördjupad ekonomisk rådgivning till bolag i kris, riktar sig till företag där ekonomin blivit för tuff, förutsättningarna för att driva bolaget vidare har försämrats och du behöver någon att bolla tankar, upplägg och idéer med. Inom detta område tas kontakt med företag inom 12h från det att företaget kontaktar Almis rådgivare och erbjudande om träff (fysiskt eller digitalt) inom 24h från första kontakten är tagen. Varje företag erbjuds upp till 5 timmar. Detta för att undvika konkurs eller i värsta fall göra en hanterad konkurs.

Vill du komma i kontakt med ALMI, boka tid här eller kontakta oss på Näringslivsavdelningen så hjälper vi er vidare. (naringsliv@trollhattan.se)
 
Läs mer om vad Almi kan hjälpa till med för dig som företag:
Västra Götaland - Almi
Senast granskad 2024-04-09 av ANNNIL