Entreprenörer som utvecklar teknik

Starta företag

Dags att starta eget? När du startar företag bygger du något eget. Du disponerar din tid själv och arbetar mot egna mål.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Det finns många offentliga aktörer - organisationer, föreningar och förmedlingar - som arbetar med att hjälpa privatpersoner att starta eget företag. I ett inledningsskede kan du ta kontakt med oss på näringslivsenheten så lotsar vi dig rätt.

 

Kock i restaurangkök

Tillstånd, regler och tillsyn

På denna sida hittar information om regler, tillstånd och tillsyn av din nya eller befintliga verksamhet.

Vybild över Göta Älv och Stallbackabron

Mark och lokaler

Här hittar du lediga lokaler i Trollhättan och information om hur vi kan hjälpa dig att hitta mark för etablering.

Bilden är Almis logotyp med vit bakgrund. Bokstäverna är skrivna i blått och grönt.

Almi företagspartner

Har du en idé om en innovation? Är du på gång att starta företag? Vill du utveckla ditt företag? Eller är du på väg att köpa ett?

Näringslivsenheten

Till Näringslivsenheten kan du som nystartat eller etablerat företag vända dig för att få stöd och rådgivning. Kontakta oss gärna med dina frågor.

Relaterad information

Det finns många offentliga aktörer - organisationer, föreningar och förmedlingar - som arbetar med att hjälpa privatpersoner att starta eget företag. I ett inledningsskede kan du ta kontakt med någon sådan för att få råd och hjälp:

Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser. Deras vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Almi erbjuder finansiering och rådgivning.
Almi

Företagsrådgivning för dig som vill starta eget företag tillsammans - Kooperativt företag:
Coompanion

Drivhuset hjälper högskole- och universitetsstudenter att starta och driva företag eller på andra sätt förverkliga sina idéer:
Drivhuset

Innovatums inkubator är en plats för personer med innovativa idéer att starta, driva och utveckla sina idéer, projekt och företag. Som inkubatorbolag får du kompetens, kontor, kontakter och vägar till kapital. 
Innovatum driva företag

På Innovatums projektarena drivs utvecklingsprojekt som syftar direkt till att stärka konkurrenskraften för näringslivet i regionen Till Innovatum vänder sig små, medelstora och stora företag för att accelerera det egna utvecklingsarbetet tillsammans med andra organisationer, entreprenörer, och akademi.
Innovatum utvecklingsprojekt

NyföretagarCentrum Väst ger dig som funderar på att starta eget företag – eller redan har startat – kostnadsfri rådgivning:
Nyföretagarcentrum

En företagarportal skapat av Tillväxtverket tillsammans med Bolagsverket och Skatteverket:
Verksamt.se

Senast granskad 2021-03-11 av JOSÅKEBEN