Svart bakgrund, turkosa vågor

Därför Trollhättan

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Tillsammans skapar vi ett starkare Trollhättan


Som företagare finns det massor av skäl att etablera och driva verksamhet i just Trollhättan. En stolt industrihistoria, ett dynamiskt näringsliv med spets och bredd, arbetslivsnära utbildningar och bra pendlingsmöjligheter till Göteborg är några av våra viktigaste styrkor.

Bild på Christoffer Florén och Rickard Halleröd, citat "Kontakten med Trollhättans Stad är alltid smidig"

 

1. Vi har en stolt industrihistoria och förmågan att ställa om när världen förändras.

Trollhättans näringsliv har en stark bas av industri- och tjänsteföretag med fokus på teknologi, teknik och tillverkning. Vår historia rymmer många exempel på hur innovationsförmåga och handlingskraft gjort det möjligt att ställa om, tänka nytt och utvecklas när villkoren förändrats. Trollhätteandan lever vidare och ger oss den energi som behövs för att anta framtidens utmaningar.

Från tillverkningen på Saab
Röd och rosa bakgrund, text: vi har turbo i generna och framtidens mobilitet i sinnet

 

2. Vi har ett näringsliv med både bredd och spets

Trollhättan har ungefär 4600 företag. De flesta är små och medelstora, men här finns också flera starka globala företag. Det är en kombination som ger Trollhättans näringsliv både bredd och spets.

Glad kvinna i bakgrunden, två män som skakar hand

 

3. Vi utbildar och utvecklar för näringslivets behov

I Trollhättan finns Högskolan Väst som spelar en avgörande roll för både stadens och regionens kompetensförsörjning och innovationsförmåga. En annan betydelsefull aktör är Innovatum Science Park, med 150 företag och 1 500 verksamma medarbetare.

Illustration på ett diplom, text: här finns kompetensen
Kvinna och man framför robot

 

4. Vi är en del av Göteborgs arbetsmarknadsregion

Trollhättan är nära. De goda pendlingsmöjligheterna mellan Göteborg och Trollhättan är en stor fördel när det gäller att rekrytera rätt kompetens. Tillsammans med Göteborg och Uddevalla ingår vi en arbetsmarknadsregion med 1,4 miljoner invånare.

Platssymbol i rosa

 

5. Trollhättan - en framtidsstad

Mycket tyder på att framtidens unga kommer göra andra livsval än tidigare. Experter inom stadsutveckling spår att den medelstora staden får ett uppsving i takt med att många ser fördelarna och möjlighet till bättre livskvalitet i en 10-minutersstad där det är nära till allt. Medelstora städer med stark identitet och hög attraktionskraft lyfts upp som vinnare och nationella experter inom stadsutveckling placerar Trollhättan på listan över möjliga framtidsstäder. 

Vybild över centrala Trollhättan

 

Senast granskad 2023-10-24 av ALIFRE