Förskolesystem

I Trollhättans Stads förskolor, skolor och fritidshem används digitala system som stöd för lärande och kommunikation. Två viktiga system är TED, som används bland annat för närvaro och vistelsetider, samt lärplattformen Its Learning som används för information och dokumentation av barns och elevers lärande.

Enhet Utbildningsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 84 Trollhättan 0520-49 50 00 Utbildningsförvaltningen

Tieto Education (TED) för vårdnadshavare

I TED finns olika e-tjänster för dig som vårdnadshavare. Det är här du hanterar frånvaro/ledigheter, ser skolscheman, anger dina kontaktuppgifter samt dina barns vistelsetider inom förskola och fritidshem.

För att få tillgång till TED behöver du ladda ner appen Tieto Edu. Appen är gratis och finns att ladda ner på mobiltelefon eller surfplatta i App Store och Google Play. Du loggar in med BankID.

Det finns också en webbversion av TED om du vill logga in via webbläsare istället. Även här loggar du in med hjälp av Bank ID: Inloggning i TED app webbversion med BankID

Hur du använder appen beskrivs i denna manual: Tieto Education i Trollhättan.pdf

Registrera dina kontaktuppgifter

För att kunna ta del information verksamheten skickar ut måste du som vårdnadshavare registrera ditt mobilnummer och e-postadress i appen Tieto Edu. Det gör du genom att klicka på menyn högst upp till höger (tre streck). Klicka sedan på "Visa fullständig profil" som står under ditt namn. Där kan du sedan fylla i ditt telefonnummer.

Personal

Personal hittar inloggning till TED via genväg på skrivbordet på dator eller via länken: Pedagogisk ingång TED. På UTB:s IKT-support på stadsportalen finns information kring TED i rollen som personal: Till IKT-support.

Lärplattformen Itslearning

Elever, personal och vårdnadshavare har genom Itslearning en gemensam plattform för kommunikation kring lärande och utveckling. Information om hur du som vårdnadshavare använder Itslearning hittar du här:

Itslearning inom förskola

Itslearning inom grundskola och fritidshem

Vanliga frågor och svar om TED Barnschema

Senast granskad 2020-08-20 av jonas.berling@trollhattan.se