Bilden föreställer en fröken som sitter ner på huk och pratar med en liten flicka. Båda ler stort. Fröken är klädd i röd jacka och har långt brunt lockigt hår. Flickan är klädd i ljusrosa overall. Flickan plockar skräp och lägger i en gul platspåse med loggan "Håll sverige rent".

Skogslyckan

Välkomna till Skogslyckans förskola och fritidshem! Vi är den lilla förskolan med den stora omsorgen! Vi är en förskola med fokus på äventyrspedagogik och det livslånga lärandet genom att ha en god pedagogisk verksamhet där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

En avdelning, Trollet, med barn 1-5 år.

I Norra Björke skolhus finns Skogslyckans fritids och förskola. Skogslyckans fritids finns på övervåningen och förskolan på nedervåningen. Förskolan och fritidshemmet ligger i en idylliskt lantlig miljö med naturen utanför knuten. Barngruppen består av barn mellan 1-12 år. Här finns det tid för upptäckarlust och äventyr för alla. På förskolan och fritidshemmet arbetar vi mycket med kreativitet och använder oss av naturmaterial som vi har samlat in på våra skogsäventyr.

De minsta barnen sover ute i den friska luften vilket har en god positiv inverkan på barnens hälsa. På förskolan har vi en ”pool”-tjänst som gör att vi sällan tar in vikarier vilket skapar trygghet för barn, personal och föräldrar. Vi serverar tre mål mat om dagen samt har två fruktstunder. Behövs specialkost så ordnar vi det.

På förskolan arbetar vi med traditioner som lucia, påsk, midsommar, höstmaskerad och fixarkväll. Varje år firar vi in sommaren med ett härligt tårtkalas då alla barn är välkomna.

Eftersom vi är en liten enhet så jobbar vi mycket över gränserna och hjälper varandra. Överinskolningar sker smidigt i huset, då barnen känner all personal och varandra väl med den trygghet det innebär.

Förskolan har öppet klockan 06.00-18.00 men öppettiderna kan variera eftersom vi schemalägger efter ditt barns vistelsetid. 

Varje månad hålls möten med den lokala styrelsen. Ibland är mötena gemensamma med föräldraföreningen Åsaka skolas brukarförening.

Senast granskad 2024-01-05 av HANSJO