Storken

Storkens förskola ligger i området Dannebacken. Vår förskola har nära till Lyrfågelskolan och Stavreskolan. Storkens förskola har tre avdelningar; en småbarnsavdelning och två syskonavdelningar.

Verksamhet

Storkens förskola

Hitta hit

Hagtornsstigen 5 461 43 Trollhättan

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Vi har skogen runt husknuten och har ett arbetssätt som är miljöinriktat. Leken har en central plats här och genom den utvecklar vi vår pedagogik. 

Storkens förskola har öppet mellan kl. 06.15-17.30. Avdelningarna samarbetar med öppning och stängning och det innebär att man då träffar personal från hela Storken. Tiderna kan anpassas efter föräldrars arbetstider.

På Vingen och Fjädern finns det barn i åldern 2,5-5 år. På Dunet finns det barn i åldern 1-cirka 2,5 år.

Storkens förskola byggdes 1990 och är en så kallad typförskola. Här finns tre avdelningar, köket ligger i mitten av huset och där lagas all mat. Vi har anpassat miljön till barnen och det finns också en pedagogisk tanke bakom möbleringen. Leksaker och annat material anpassas efter barnens ålder och intressen. Ett av rummen har inretts för att lätt förvandlas till ett "sagorum" och ett av målarrummen har utrustning för snickeriarbete.

Vi har en miljögrupp där en personal från varje avdelning ingår för att hålla ett öga på vår utemiljö som vi utvecklar till att bli bättre hela tiden. Vi har med den gruppens insatser åstadkommit en utemiljö som svarar upp för det miljöarbete som pågår här på Storkens förskola där barnen är delaktiga.

På gården finns odlingslotter, fruktträd, vinbärsbuskar, ett växthus, ett "grönt rum", kryddträdgård och en kompost. Vi har utemöbler som finns tillgängliga året runt. Vi använder dem som arbetsbord och om vi äter utomhus så kan vi göra det med samtliga barn. Här finns gungor, klätterställning och rutschkana och en asfalterad väg som går runt hela byggnaden. Vi har en friggebod, där vi bland annat kan förvara våra trädgårdsredskap. Storken gränsar till en skog, vilket innebär att vi har nära till skogsutflykter.

Storkens förskola har en egen kokerska och en ekonomipersonal som lagar mat och bakar bröd. De använder sig av KRAV-märkta produkter och ekologiskt odlade frukter och grönsaker så långt det är möjligt. De lagar också till specialkost efter behov.

Storkens förskolas mål är trygga barn som i leken utvecklas genom tillit till sin egen förmåga. Verksamheten skall vara lustfylld och skapa sammanhang som är meningsfulla.

Vi fokuserar på:

  • Språket - via sagor, sånger, rim och ramsor.
  • Rörelseutveckling - via lek ute i naturen - rörelselek inomhus, utelek på lekplatser.
  • Fantasin - via leken som en egen skapande förmåga utvecklas här och blir konkret. Barnen ges möjlighet till att vistas i naturen för att leka med allt vad naturen har att erbjuda, t.ex. pinnar och kottar.

Verksamheten utvecklar barnens miljötänkande genom att barnen är med i det praktiska miljöarbetet, vi odlar, skördar och har sedan skördefest. Matresterna tas tillvara för kompostering med mera.

En bra kontakt mellan föräldrar och personal är viktig för att ditt barn ska trivas hos oss. Vi möter varje förälder dagligen och ni är välkomna att kontakta oss utöver de möten som vi tar initiativ till. Som förälder är du välkommen att delta i verksamheten på många sätt, bland annat erbjuder vi alltid: 

  • Inskolningssamtal
  • Uppföljningssamtal
  • Utvecklingssamtal
  • Föräldramöte
  • Trivselkväll
Senast granskad 2024-01-16 av HANSJO