händer målar med vattenfärg

Sädesärlan

Sädesärlans förskola är belägen i Sandhemsområdet med närhet till grönområden och natur. Fyra avdelningar finns i huset, samtliga består av barn 1-5 år.

Verksamhet

Sädesärlans förskola

Hitta hit

Tessingatan 44 461 41 Trollhättan

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

1:an (1-5 år)
Telefonnummer: 0520-496187 alternativt 0733-488891

2:an (1-5 år)
Telefonnummer: 0520-496188 alternativt 0733-488890

3:an (1-5 år)
Telefonnummer: 0520-496189 alternativt 0733-488889

4:an (1-5 år)
Telefonnummer: 0520-496190 alternativt 0733-488888

Förskolan har öppet klockan 06.00-18.00 men öppettiderna kan variera eftersom vi schemalägger efter ditt barns vistelsetid. Avdelningarna hjälps åt med öppning och stängning. På så vis lär barnen känna personalen från de andra avdelningarna morgon och kväll vilket skapar en trygghet.

På förskolans gård finns en kulle som blir en bra pulkabacke på vintern samt en stor gräsplan som inbjuder till bollspel, lekar och midsommarfirande etc. Gården är stor med tre olika lekplatser och öppna ytor som går att avgränsa vid behov. Där finns gungor, klätterställningar, mindre rutschkanor och sandlådor. Förskolans lokaler är anpassade till lek samt vila och måltider. Det finns öppna ytor och även små rum om man vill gå undan en stund. De barn som sover under sin vistelse hos oss gör detta utomhus i vagn. Detta bland annat på grund av att smittorisken minskar.

Ekologisk matglädje 

Vår egen kokerska Hanna lagar all mat till oss från grunden. Hon använder sig av ekologiska varor i den mån det går och lagar specialkost vid behov. Den mat som serveras på förskolan är vällagad, näringsriktig och god samtidigt som den ska locka barnen till att utforska nya smaker och råvaror men också få dem att längta till bords.
Vi jobbar aktivt med matsvinn och samtalar kring vitsen med att ta vara på maten med barnen. Framförallt lunchen är särskilt viktig och det som är grunden för att alla barn ska må bra och ha kraft och energi till att orka med dagen.

Människa och miljö

Vi på Sädesärlan vill medverka till att våra barn lär sig förstå vikten av samverkan mellan människa och miljö. I femårsklubben lär vi oss bland annat om allemansrätten, skogens djur och växter och har samtidigt en rolig stund tillsammans ute i naturen alternativt i vår inomhusmiljö.

Vi gör utflykter i vårt närområde där barnen leker, bygger kojor, utforskar och får härliga naturupplevelser. Avdelningarna sopsorterar och får på så vis in ett miljötänkande hos barnen.

Så jobbar vi med barnens språk

Alla avdelningar jobbar mycket med språket eftersom kommunikation är viktig i samspelet med andra människor. Genom att vi varje dag sjunger, har rim och ramsor, läser sagor och pratar med barnen utvecklas barnens språk. Barnen får även uttrycka sig genom exempelvis målning, rörelse och lekar. Vi har möjlighet till skapande verksamhet både inne på avdelningarna och i vår gemensamma ateljé.

Förutom den dagliga kontakten erbjuder vi:

  • Föräldramöte en gång/år
  • Utvecklingssamtal en gång/år
  • Inskolningssamtal och uppföljningssamtal
  • Luciafirande
  • Midsommarfirande

Vi erbjuder även samtal vid behov. Är det något ni undrar över är ni alltid välkomna att fråga oss i personalen.

Är just du intresserad av att placera ditt barn hos oss?

Ansök om platsså kanske vi ses snart!

Senast granskad 2024-01-05 av HANSJO