Västanvinden

Västanvinden ligger på Skogshöjden. Förskolan ligger alldeles i skogskanten, vilket vi utnyttjar flitigt. På gården har vi en liten skogsdunge med ett berg, en slänt att åka pulka utför, sandlåda och ett förråd fullt med leksaker.

Personer
Enhet Förskolan Västanvinden Torngatan 37 461 73 Trollhättan Pyret: 0520-49 61 41, Polarn: 0520-49 61 42

Vi promenerar ofta till lekparken som ligger alldeles intill. Förskolan är belägen i ett hyreshus, vilket gör att vi har många små mysiga rum och en varm hemkänsla. Västanvinden har även en egen hemsida och båda avdelningarna bloggar. 

Öppettider

Västanvinden har öppet 6.15- 18.00.Avdelningspersonalen hjälps åt med öppning och stängning. 

Avdelningar

Pyret, 1-2 år och Polarn 3-4 år 

Verksamheten

På vår förskola har vi som målsättning att barn och föräldrar ska känna sig välkomna. Barnen ska fungera i grupp, visa hänsyn och vara bra kompisar. Vi, pedagoger, uppmärksammar varje barn under dagen och tillgodoser deras individuella behov. Vi har fasta rutiner, återkommande aktiviteter och tydliga gränser, vilket gör att barnen känner sig trygga och harmoniska hos oss, trivs i gruppen och har ROLIGT!

Pedagogisk profil

De tre L:en: Leken, Lusten och Lärandet.

Vi arbetar med portfolio och har en individuell utvecklingsplan för varje barn. Alla barn har en egen pedagog som ansvarar för inskolning, utvecklingsplan, dokumentation och utvecklingssamtal.

Föräldrasamverkan

Föräldrar som känner sig välkomna och trygga underlättar vårt arbete, då det skapar trygga barn. Därför satsar vi mycket på en god tamburkontakt och finns alltid tillgängliga för ett samtal. Föräldramöte har vi varje höst och utvecklingssamtal erbjuder vi en gång per termin.

Vi har även ett föräldraråd, där alla föräldrar är hjärtligt välkomna att deltaga!

Senast granskad: 2017-10-05 | av: Andreas Gleisner
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)