Tornet

Tornets förskola ligger på Skogshöjden och består av två avdelningar. Vi har en stor och kuperad gård som ger barnen bra möjligheter till varierad lek samt närhet till skog. Närheten till skogen gör att vi regelbundet förflyttar vår verksamhet ut i naturen

Verksamhet

Tornets förskola

Hitta hit

Lärketorpsvägen 11 461 73 Trollhättan

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Öppettider

Förskolans öppettider är 6:00-17.30. Vid behov har vi möjlighet att ha öppet till 18:00.

Verksamheten

Förskolan består av två avdelningar:
Blå: 1 - 3 år
Gul: 3 - 6 år

Tornets målsättning

På vår förskola har vi som målsättning att barn och vårdnadshavare ska känna sig välkomna, trygga och värdefulla. Avdelningarna har ett nära samarbete och vi vill att alla barn ska känna sig trygga med all personal och alla barn.
Vi har inspirerande lekmiljöer som förändras utifrån barnens behov och intressen. Vi vill att vår undervisning ska leda till nyfikenhet, lärande och utveckling och vi lägger stort fokus på att skapa en atmosfär där barnen vill, kan och vågar utvecklas i sin egen takt och tillsammans med andra barn och pedagoger.

Samverkan med vårdnadshavare

För oss på Tornets förskola är det viktigt med en bra kontakt med vårdnadshavare. Den dagliga kontakten i tamburen ger oss möjlighet att informera om hur ert barns dag har varit, om det har varit något speciellt och du som vårdnadshavare får möjlighet att informera oss och ställa frågor. Vi erbjuder utvecklingssamtal en gång per läsår, vid behov oftare. Vi erbjuder uppföljningssamtal efter inskolningen och avslutningssamtal. Vi har också drop in fika några gånger per år, det ger er en fin möjlighet att få en inblick i era barns vardag på förskolan.

Vi arbetar med It´s learning som är en digital lärplattform, där kan ni ta del av vad som händer i verksamheten. It´s learning är också vår informationskanal.

Om ni har några frågor eller funderingar kring vår verksamhet är ni välkomna att höra av er!

Senast granskad 2023-07-10 av BENBUD