tallrik med vegetarisk mat

Maskrosen

Maskrosens förskola ligger i området Karlstorp, nära Swedenborgs center och det tar cirka en kvart att gå till centrum. Vi har cykel- och bussförbindelser precis utanför förskolan.

Verksamhet

Maskrosens förskola

Hitta hit

Lasarettsvägen 6 461 52 Trollhättan

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Maskrosens förskola ligger i området Karlstorp, nära Swedenborgs center och det tar cirka en kvart att gå till centrum. Vi har cykel- och bussförbindelser precis utanför förskolan.

Vår stora härliga och natursköna gård inbjuder till många olika kreativa lekar. Dessutom har vi stora fina lokaler med tillgång till två lekhallar.

Öppettider

Öppettiderna varierar efter omsorgsbehovet. Dock som tidigast från 05.00 och till senast 19.00

Avdelningar

Vi har fem avdelningar:

  • Solkatten 1-3 år
  • Lille skutt 1-3 år
  • Hattstugan 2,5–4,5 år
  • Bullerbyn 2,5 -4,5 år
  • Lönneberga 4-6 år

Verksamheten

Vår verksamhet präglas av våra ledord:
JAG VILL, JAG VÅGAR, JAG KAN!

Trygghet är grunden till barns utveckling, vi skapar det för våra barn genom tydliga vardagliga rutiner och pedagoger som är närvarande med barnen. Vi anser att alla barn är kompetenta, tänkande och unika människor med ett eget värde. Vi tror på att varje barn äger en egen förmåga att utforska och lära såväl enskilt som tillsammans med andra. Vi inspirerar barnen att våga prova själva och därigenom bli självständiga och få tilltro till sin egen kompetens. Barnen lär under hela dagen, i tamburen, under måltider, i samlingen och i den lustfyllda leken. Vi som pedagoger är nyfikna och intresserade och deltar i barnens aktiviteter. Vi tar tillvara och utvecklar barnens intresse, vi finns närvarande för att ge stöd och stimulans som leder barnen vidare i dess utveckling.

Ett öppet klimat och en god dialog med dig som vårdnadshavare är viktigt för oss. Hos oss på Maskrosens förskola lägger vi stor vikt vid det goda mötet med såväl barn som vuxna. 

Maten på Maskrosens förskola

Vi är ett förskolekök som tänker klimatsmart, och har ett brinnande intresse för mat av god kvalitet. Köket serverar mat av 80% ekologiska råvaror och hembakat bröd året runt, då kocken också är bagare i grunden.

Vårt kök tar hand om större delen av maten, så vi har inte så stort matsvinn.
Vi är ett kök som tänker på återanvändning och använder inte mycket plast i det dagliga arbetet.

Specialkost serveras till de barn som är i behov av det. Vi erbjuder självklart vegetarisk mat och det gör vi med glädje! Den är också näringsberäknad och innehåller allt som ditt barn behöver.

Det köttet som serveras på menyn är då självklart svenskt och kravodlat.

Maskrosens förskolas kök tänker också på att minska den dagliga sockerkonsumtionen genom att göra våran egen sylt, müsli och granola. Vi undviker halvfabrikat och onödiga E- ämnen. Kort och gott: Vi lagar mat från grunden.  

Föräldrasamverkan

Vi vill ha trygga barn och nöjda föräldrar, därför är den dagliga kontakten viktig för oss. Vi har också inskolningssamtal, uppföljningssamtal och utvecklingssamtal.

Senast granskad 2023-07-04 av BENBUD