Maskrosen

Förskolan Maskrosen ligger i området Karlstorp, nära Swedenborgs center och det tar ca en kvart att gå till centrum. Vi har cykel- och bussförbindelser precis utanför förskolan. 

Personer
Enhet Förskolan Maskrosen Lasarettsvägen 6 461 52 Trollhättan Bullerbyn: 0520-49 62 18, Solkatten: 0520-49 62 19, Lönneberga: 0520-49 62 17, Hattstugan: 0520-49 61 08

Förskolan Maskrosen ligger i området Karlstorp, nära Swedenborgs center och det tar ca en kvart att gå till centrum. Vi har cykel- och bussförbindelser precis utanför förskolan.

Vår stora härliga och natursköna gård inbjuder till många olika kreativa lekar. Dessutom har vi stora fina lokaler med tillgång till två lekhallar.

Öppettider

Öppettiderna varierar efter omsorgsbehovet. Dock som tidigast fr 5.00 och till senast 19.00

Avdelningar

Vi har fem avdelningar:

  • Solkatten 1-3 år
  • Lille skutt 1-3 år
  • Hattstugan 2,5–4,5 år
  • Bullerbyn 2,5 -4,5 år
  • Lönneberga 4-6 år

Verksamheten

Vår verksamhet präglas av våra ledord:
JAG VILL, JAG VÅGAR, JAG KAN!

Trygghet är grunden till barns utveckling, vi skapar det för våra barn genom tydliga vardagliga rutiner och pedagoger som är närvarande med barnen. Vi anser att alla barn är kompetenta, tänkande och unika människor med ett eget värde. Vi tror på att varje barn äger en egen förmåga att utforska och lära såväl enskilt som tillsammans med andra. Vi inspirerar barnen att våga prova själva och därigenom bli självständiga och få tilltro till sin egen kompetens. Barnen lär under hela dagen, i tamburen, under måltider, i samlingen och i den lustfyllda leken. Vi som pedagoger är nyfikna och intresserade och deltar i barnens aktiviteter. Vi tar tillvara och utvecklar barnens intresse, vi finns närvarande för att ge stöd och stimulans som leder barnen vidare i dess utveckling.

Ett öppet klimat och en god dialog med dig som vårdnadshavare är viktigt för oss. Hos oss på Maskrosen lägger vi stor vikt vid det goda mötet med såväl barn som vuxna. Vi har en egen kokerska med mångårig erfarenhet och med ett brinnande intresse för mat av god kvalitet. Ekologiska och kravodlade livsmedel används i största möjliga utsträckning. Specialkost serveras till de barn som är i behov av detta.

Föräldrasamverkan

Vi vill ha trygga barn och nöjda föräldrar, därför är den dagliga kontakten viktig för oss. Vi har också inskolningssamtal, uppföljningssamtal och utvecklingssamtal.

Senast granskad 2019-02-14 av Andreas Gleisner