Bilden är en drönarbild över spikön och de centrala delarna av staden. Mitt i bild syns en stor gul luftballong.

Näringsliv och arbete

Trollhättan är en stolt stad med ambitioner. Vi vill växa och siktar på att öka från dagens knappa 60 000 till 70 000 Trollhättebor till år 2030. Med Trollhättans 26 000 arbetstillfällen och 4.700 arbetsställen är Trollhättan ett naturligt nav i regionen.

Person
Näringslivschef Helena Kortered 0520-49 7049 0722-18 79 15
Enhet Näringslivsenheten Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Näringslivsenheten

Trollhättan har ett teknikintensivt näringsliv där stor del är inom automation, rymd och flyg. I Trollhättan finns en mix av framgångsrika, internationella och  världsledande företag, högt tekniskt kunnande och spetsteknologier. Här finns ett unikt samarbete mellan akademin och näringslivet där spjutspetsforskningen jobbar nära företagen och det kunskapsutbyte det bildar till skapar utveckling av världsklass.

Trollhättan har turbo i generna men många av våra företag har framtidens mobilitet som uppgift, vilket gör att det här finns viktiga ingenjörskunskaper som har uppdrag från de flesta stora bilmärkena i världen. Här är även ”Rocket Science business as usual” då en av våra största arbetsgivare, GKN Aerospace, utvecklar raketmunstycken och delar till det Europeiska samarbetet, ESA:s rymdraket Ariane och motorkomponenter som sitter i över 90% av alla nya större flygplan världen över.

Bilden föreställer en kvinna som står framför en whiteboard. Kvinnan är klädd i blå hängslebyxor med vita ränder och en vit långärmad tröja. Kvinnan är mycket glad och ler och skrattar. Hon håller ett föredrag för två personer som sitter i förgrunden.

Starta företag

Dags att starta eget? När du startar företag bygger du något eget. Du disponerar din tid själv och arbetar mot egna mål.

Bilden föreställer Stallbacka området och stallbacka bron. Mitt i bild syns två vita måsar som flyger mot området. Himlen är rosa och lila.

Etablera och utveckla företag

Klicka här för att läsa mer om hur du etablerar och utvecklar företag i Trollhättan.

Bilden föreställer byggandet av ett hus i Trollhättan. Huset är täckt med byggställningar.

Tillstånd, regler och tillsyn

På denna sida hittar information om regler, tillstånd och tillsyn av din nya eller befintliga verksamhet.

Bilden föreställer en arbetsintervju. Till vänster i bild sitter kvinnan som blir intervjuad. Hon har brunt lockigt hår och är klädd i vit långärmad tröja. På andra sidan bordet sitter tre personer. En kvinna i brunt hår med grå kavaj, bredvid henne sitter en man med brunt hår och långärmad vit tröja. Längst bort i bild syns en man med blå skjorta och brunt hår. Samtliga personer ser glada ut.

Söker ditt företag personal?

I samarbete med Arbetsförmedlingen erbjuder vi dig som företagare att ta del av en digital tjänst som hjälper dig att rekrytera rätt kompetens till din verksamhet.

Bilden föreställer en kvinna i vit långärmad tröja som gör tummen upp. I bakgrunden syns flera personer som ser glada och spralliga ut.

Lediga jobb

Trollhättan ingår numera i arbetsmarknadsregionen Göteborg och med våra ca 26 000 arbetstillfällen är Trollhättan det naturliga navet även i vår närregion.

Bilden är ett foto på medarbetarna på Näringslivsenheten.

Näringslivsenheten

Till Näringslivsenheten kan du som nystartat eller etablerat företag vända dig för att få stöd och rådgivning. Kontakta oss gärna med dina frågor.

Bilden föreställer en blå bakgrund med texten Go Trollhättan i kursivt.

#Gotrollhattan

Gotrollhattan är vår platsvarumärkesstämpel och här beskrivs hur den ska användas. Sidan är under uppbyggnad.

Bilden föreställer en gul luftballong i luften. Ballongen flyger över älven i Trollhättan.

Om Trollhättan

Trollhättan är en stolt stad med ambitioner! Vi vill bli större och siktar på att ta oss från dagens knapp 60 000 invånare till 70 000 trollhättebor. Välkommen till en stad fylld med handlingskraft och med en unik förmåga att bygga nytt!

Aktuellt

Senast granskad 2020-01-09 av Anna Nilsson