Tre tonårstjejer står uppställda framför kameran Julia Larsson, Alicia Fredgren och Majken Johansson var tre av alla som besökte Sommarjobbsmässan i Folkets hus. - Jag tycker det är bra att komma hit, att få se vad som finns och vad som kan passa just mig. Alla företag här är inställda på att rekrytera nya, och jag tror att det är bättre chans att få jobb här, än att bara gå till ett företag, säger Majken Johansson.

Sommarjobbsmässan 2024 lockade många besökare

Sommarjobbsmässan 2024 lockade många besökare och utställare. 24 arbetsgivare och uppemot 1200 jobbsökare hittade till Folkets hus i Trollhättan för att mötas och prata jobb och framtid.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Det är Jobbcentrum och Framtidscentrum på Trollhättans stad som arrangerar mässan, där lokala arbetsgivare med jobb att erbjuda förs samman med ungdomar och jobbsökande vuxna. Förhoppningen är att hitta matchningar mellan företagens behov och besökarnas kompetens. 

Porrätt kvinna som tittar in i kameran.

- Jag tycker att det har gått jättebra, det är en väldigt positiv stämning här. Vi gör ju Sommarjobbsmässan för att fler ska få möjlighet att komma ut i sina första arbeten, få möjlighet att träffa arbetsgivare, ställa frågor och prata med dem, säger Petra Hamnered Viita, samordnare för Sommarjobbsmässan. 

porträttbild ung man

John Strid går byggprogrammet på Magnus Åbergsgymnasiet. Han besökte mässan för att söka sommarjobb. 
- Det är bra för oss ungdomar som ska jobba, det förbereder oss, och jag tror att  det är bättre att få komma hit och träffa nytt folk än att söka själv. Det är enkelt att prata om jobben, istället för att själv söka upp företag, säger John.

utställare och besökare

Bland de 24 utställande arbetsgivarna fanns Trollhättan Energi men också företag inom fastighetsbranschen, livsmedel, träning och hälsa, och många andra branscher. 

folkvimmel

Uppemot 1200 besökare hade hittat till Folkets hus för att träffa arbetsgivare och prata jobb, framtid och karriärmöjligheter. 

 

Framtidscentrum - För dig 16-24 år

Framtidscentrum möter dig på dina villkor och där du befinner dig. Vi är till för dig mellan 16-24 år som är arbetslös och vill få hjälp att komma vidare till arbete eller studier. Vi stöttar dig mot dina mål.

Jobbcentrum - för dig över 25 år

Vad vill du och vad behöver du för att ta dig dit? Tillsammans gör vi en plan för hur du ska komma vidare mot arbete.

Senast granskad 2024-03-20 av KLALIW