två barn läser

Läsfest på Sylteskolan!

Märkliga varelser har setts kring Sylteskolan. Både häxor, björnar, prinsessor, och till och med Super Mario och Luigi har varit på besök. Idag har det nämligen varit läsfest på skolan. En härlig avslutning på terminen, arrangerad av lärare och personal på Sylteskolan F-6, för att fira elevernas framgångar. En av höjdpunkterna för många var mötet med serietecknaren och illustratören Henrik Jonsson, känd från böckerna om Pax, och seriehjälten Fantomen!

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Här kan du se en film från Läsfest på Sylteskolan! 

<iframe "title="I filmen får vi lyssna till Frida som är lärare på Sylteskolan när hon berättar om skolans läsfest. Vi hör även elever som berättar om festen." src="//www.youtube.com/embed/OwlZNFwnoP8" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

Se filmen på Youtube! 

Det är ett gediget schema med en stor bredd på de olika aktiviteterna. Bland annat blir det besök där eleverna får möjlighet att träffa både författare och serietecknare, men också hantverks- och pysselworkshops, mysläsning, dansuppvisningar, frågesport, tipspromenader och mycket mer. 

Frida Erlingsson, lärare på Sylteskolan, är tillsammans med Heidi Johansen och Elisabeth Amdahl Tyft drivkraft bakom festen. Det är dessa tre som också har fått utmärkelsen som årets verksamhetsutvecklare på Utbildningsförvaltningen. 

-Anledningen till att vi har Läsfesten är för att vi har vunnit ett pris för vårt språkutvecklingsprojekt och att vi vill fira det tillsammans med eleverna för att det är på grund av dem och deras fantastiska engagemang som vi har nått dessa framgångar! Även våra kollegor på Sylteskolan ska firas eftersom vi allihop, vuxen som barn, har bidragit till framgångarna med vårt nya sätt att arbeta. Prispengarna finansierar alltså Läsfesten och vi bjuder in alla barnen på Sylteskolan f-6 för att de ska känna att vi uppskattar dem och deras arbete, säger Frida Erlingsson

-Jag hoppas att dagen ska innebära mycket glädje, läslust och spänning. Läsande är härligt och kul, men läsningen är ju också grunden för mycket av det fortsatta lärandet i skolan, så visst finns det en tydlig koppling mellan läslust och kunskapsutveckling, säger Frida Erlingsson. 


Affisch läsfest_Sida_1.jpg

 

elever i rastutrymme

Sylteskolan

Sylteskolan är mitt i en spännande utvecklingsprocess där en helt ny skola byggs upp på området. Skolan omfattar förskoleklass, grundskola 1-9 med grundsärskola och fritidshem.

Senast granskad 2020-02-19 av Clara Bengtsson