Bilden föreställer två killar som ler stort in i kameran och lutar sig mot varandra.

Paradisskolan

På Paradisskolan går idag cirka 400 elever i årskurs 4-9. Skolan samverkar med  Björndalsskolan och Kronan, där eleverna går upp till årskurs 3, för att sedan börja på Paradisskolan.

Verksamhet

Paradisskolan

Hitta hit

Paradisvägen 10 461 58 Trollhättan

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Verksamheten

Paradisskolan har en välkomnande miljö, goda resultat och erbjuder ett aktivt fritidshem för elever i årskurs 4-6 där eleverna får möjlighet att utveckla sig via sina intressen och önskemål. Skolan erbjuder också möjligheten i alla årskurser 4-9 att få undervisning på engelska i SO och NO genom English speaking class (ESC).

Läs mer om våra engelskspråkiga klasser på följande sida: 

English Speaking Class 

Vision

Tillsammans möter vi framtiden
Vi vet att alla vill lyckas.
Vi tar gemensamt ansvar för att skapa framgång.
Vi möter varandra med nyfikenhet och respekt för våra olikheter.
Vi provar olika metoder så att alla når sitt bästa jag.

Paradisskolan ligger i ett område i västra Trollhättan med närhet till naturen och både skidspår och vandringsstigar. Inom gångavstånd ligger Torsbohallen, vår idrottshall. Undervisningen sker i en lugn miljö där respekt för varandra, trygghet, likvärdighet och kunskaper är viktiga delar.

Internationellt samarbete i världsklass

Paradisskolans internationella samarbeten och projekt ger våra elever en rad möjligheter och tillfällen att träffa elever från andra europeiska länder.

Logotyp Erasmus

Inom våra Erasmus+-projekt får elever chansen att besöka andra länder och skapa värdefulla kontakter med jämnåriga i Europa. Detta möjliggör inte bara för våra elever att lära känna andra kulturer och upptäcka omvärlden, utan också att kommunicera och samarbeta.

Nyckeln är att eleverna lär sig om världen genom verklig erfarenhet och genom att se med egna ögon. En förberedelse inför framtiden som slår det mesta.

 

Här ovan kan du se en film från det senaste utbytet i projektet Building Bridges, där knappt 30 elever från bland annat Tyskland, Spanien och Grekland besökte Paradisskolans elever. 

Se filmen på Vimeo

Följ Paradisskolans Erasmus+-projekt

Building Bridges

Projektet handlar om att bygga broar mellan olika länder och kulturer för att kunna leva tillsammans med både likheter och olikheter i ett enat Europa. Projektet visar också elever och lärare hur många nyanlända lever i det nya landet och hur man kan mötas för att skapa förståelse för de olikheter och undvika kulturkrockar.

Buildning Bridges

Building Bridges på Facebook

Building Bridges på Instagram

Environment4Future 

Projektet handlar om FN:s globala mål för hållbar utveckling, Agenda 2030, och sätter fokus på klimatförändringar och miljöpåverkan

Environment4Future

Environment4Future på Facebook

Environment4Future på Instagram

Who is knocking at my door2?

Ett integrationsprojekt där syftet är att förstå andra kulturer för att kunna leva tillsammans i ett gemensamt Europa liksom att förstå varför man flyr sitt land till ett annat land.

Who is knocking att my door2?

Avslutade projekt

Digitalt erasMuseum (2020-2024)

Ett lärarprojekt där gruppen har skapat en 3D-museumlärplattform och en museumapp (för nedladdning eller användning i webbläsaren), som kan användas som hjälpmedel i undervisningen. Projektet har tilldelats utmärkelsen "Good label" av Erasmus+ National Agency, som ges till projekt som har varit särskilt väl hanterade och som kan vara en inspiration för andra.

Digitalt erasMuseum på Facebook

Digitalt erasMuseum på Instagram

Finding our roots (2018-2020)

Finding our roots


Elevhälsa

Om du vill ha kontakt med skolans elevhälsoteam eller skolsköterskan, kontaktar du i första hand ditt barns mentor/lärare, och i andra hand rektor på skolan. 

Senast granskad 2024-04-19 av HANSJO