Bilden föreställer två killar som ler stort in i kameran och lutar sig mot varandra.

Paradisskolan

Paradisskolan är byggd för lärande i nya arbetssätt och arbetsformer. Den ljusa och öppna miljön ger rika tillfällen till möten i olika grupper. På Paradisskolan finns också English Speaking School och English Speaking Class, där undervisningen bedrivs på engelska. 

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Verksamhet

Paradisskolan

Hitta hit

Paradisvägen 10 461 58 Trollhättan

Internationellt samarbete i världsklass

Paradisskolans internationella samarbeten och projekt ger våra elever en rad möjligheter och tillfällen att träffa elever från andra europeiska länder.

Logotyp Erasmus

Inom våra Erasmus+ projekt får elever chansen att besöka andra länder och skapa värdefulla kontakter med jämnåriga i Europa. Detta möjliggör inte bara för våra elever att lära känna andra kulturer och upptäcka omvärlden, utan också att kommunicera och samarbeta.

Nyckeln är att eleverna lär sig om världen genom verklig erfarenhet och genom att se med egna ögon. En förberedelse inför framtiden som slår det mesta.


Digitalt Utbyte under vårterminen 2021

Paradisskolans årskurs 8e elever har fått delta i ett digitalt utbyte genom eTwinning då vi inte kunnat genomföra fysiska utbyten. Etwinning projektet heter ENG-DEMIC och deltagande länder är Turkiet, Italien och Sverige (Paradisskolan) och fokuserar på utbildning under pandemin och vilka verktyg man kan använda under fjärrundervisning. Förutom att arbeta med digitala verktyg tillsammans med elever och lärare,  har eleverna fått delta i videokonferenser och samtala med elever och lärare om olika ämnen för att träna sin engelska. Syftet med projektet är att eleverna ska möjlighet att utveckla sina kunskaper i engelska, utveckla sina förmågor med digitala verktyg och få större medvetenhet om andra kulturer än sin egen.

Projektet pågick från april-juni-2021. 


Vår vision är:

Tillsammans möter vi framtiden
Vi vet att alla vill lyckas.
Vi tar gemensamt ansvar för att skapa framgång.
Vi möter varandra med nyfikenhet och respekt för våra olikheter.
Vi provar olika metoder så att alla når sitt bästa jag.

Paradisskolan ligger i ett område i västra Trollhättan med närhet till naturen och både skidspår och vandringsstigar. Inom gångavstånd ligger Torsbohallen, vår idrottshall. Undervisningen sker i en lugn miljö där respekt för varandra, trygghet, likvärdighet och kunskaper är viktiga delar.


Verksamheten

I skolan går cirka 450 elever i åldrarna 6-16 år. En del av skolan erbjuder engelskspråkig undervisning. Skolan har också fritidshemsverksamhet för f-6. I skolår F-6 går idag ca 250 elever varav åk f-3 enbart är ESS och 4-6 är svenska klasser. Skolan samverkar med Björndalsskolan där elever från f-3 går för att sedan komma till oss. I år 7-9 går idag drygt 230 elever, uppdelat på tre paralleller varav en är engelsktalande ESC. För vidare information om våra engelskspråkiga klasser se English Speaking School för åldrarna F-6 samt English Speaking Class för åldrarna 7-9.

För vidare information om våra engelskspråkiga klasser se English Speaking School för åldrarna F-6 samt English Speaking Class för åldrarna 7-9. 


Elevhälsa

Om du vill ha kontakt med skolans elevhälsoteam kontaktar du i första hand ditt barns mentor/lärare, och i andra hand rektor på skolan. 

Elevhälsans medicinska insats

Skolsköterska

Johan Palmqvist 
Telefonnummer: 0520-49 66 28
E-post: johan.palmqvist@trollhattan.se

 

Senast granskad 2021-09-02 av Andreas Gleisner