Bilden föreställer tre personer i en park som spelar plockepinn. Till vänster i bild står en man iklädd svart t-shirts och gråa byxor och böjer sig ned för att ta tag i en pinne. I mitten står en man i grå t-shirt och beiga byxor. Till höger i bild står en kvinna med röd blus och blåa jeans. Samtliga personer ler och de ser ut att ha roligt. Foto: Andreas Olsson

Trollhättans parker

Nedan hittar du alla parker som finns i Trollhättan!

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan
Bilden föreställer ingången till Betty Backs park. Bilden är tagen från gångstråket. Underlaget är tegelsten. På båda sidorna av gångstigen finns stora öppna ytor med gräsmatta. I förgrunden står två stora krukor med blommor av olika slag. Gula, svarta, rosa och gröna. Bilden är tagen på sommaren och solen skiner.

Betty Backs park

En oas mitt i staden.

Fotografiet är ett foto över en park. I bildens vänstra hörn löper en stor rabatt med flera olika former av blommor och buskar i alla möjliga olika färger. Denna rabatt löper från fotots vänstra hörn till mitt i bild. Till höger i bild är det en gräsmatta. I bakgrunden syns grusgångar och flera stora gräsytor.

Bergslagsparken

Bergslagsparken ligger i nära anslutning till Trollhättans resecentrum och fungerar som ett förlängt väntrum och en välkomnande park.

Bilden föreställer Dahllöfs park. Parken är formad som en rektangel och fotografiet är taget från ena kortsidan. I förgrunden till vänster i bild är en rabatt belägen. Det är flera olika typer av blommor och buskar i rabatten, blommorna är lila och rosa och buskarna skiftar i olika typer av grönt. Till höger i bild är en grön välklippt häck och ur denna växer två stora träd. I bakgrunden finns en stor öppen yta med gräs. Det finns även tre bänkar. Till vänster i bakgrunden syns en volleybollplan.

Dahllöfs park

Dahllöfs park ligger sydväst om stadshuset och är en perfekt park för spel och lek!

Fotografiet är en närbild på en fontän i sten. I bakgrunden syns en gräsmatta och flera stora träd som står på rad.

Djupebäcksplatsen

Djupebäcksplatsen omges av flerbostadshus i öppna och luftiga kvarter, vilket också speglas i parkens utformning.

Vy över Drottningtorget visar träd och vattenspel

Drottningtorget

Vårt nya, fina Drottningtorg är den centrala mötesplatsen där du kan njuta av prunkande planteringar, fontänen och vattenspelet i skuggan under det stora trädet sommartid.

Bilden föreställer en rött hus med vita knutar. Runt om huset växer blommor av olika sorter i lila och rosa.

Forngården

På Forngården finns redskap och byggnader från gamla Trollhättan. Forngården ligger precis vid utkanten av Strömslund.

Fotografiet föreställer en park. Centrerat i bild går en grusgång och längst grusgångens båda sidor är det massor av grönska.

Hjortmosseparken

Hjortmosseparken är det största grönområdet i centrum. Parken används flitigt för lek och motion och har både en lekplats, ett utegym och en aktivitetsplan.

Insikten

Insikten ligger vid Energihuset Insikten i området Olidan. Här kan du njuta av vacker natur, leka loss i Vattenkraftens lekplats och besöka utställningen i Energihuset Insikten som nyöppnats under sommarsäsongen 2024.

Bilden föreställer en stor öppen yta med gräs och tre stora träd.

Järnvägsparken

Järnvägsparken har ett litet vattentorn som minner oss om ånglokstiden då lokens vattentankar fylldes här. Idag är tornets fasad renoverad och under dygnets mörka timmar lyser fasadbelysningen vackert.

Bilden föreställer tre stora krukor som står på fot. Krukorna är fulla med rosa blommor som väller ut över kanten. Bilden är tagen i soligt väder och förmedlar värme.

Kanaltorget

Kanaltorget - en vacker mötesplats vid vattnet!

Fotografiet föreställer en park. I mitten av parken är det en stor rund blomsterrabatt med flera olika typer a blommor. Längst kanten på rabatten är det lila blommor. I bakgrunden syns konstverket den heliga lågan, hus och flera gröna stora trädkronor. I förgrunden syns ryggen av två parkbänkar och en grusgång. Fotografiet är taget på sommaren och det riktigt lyser om alla blommor.

Karl Johans torg

Karl Johans Torg är en liten park mitt i centrala Trollhättan. I folkmun kallas parken för tårtan.

Klockareparken

Klockareparken är ett mindre park- och lekområde i stadsdelen Kronogården.

Bilden föreställer en cykelväg som löper längst hela fotografiet. På cykelvägens båda sidor är det gräsmatta och stora träd.

Kronogårdsparken

Kronogårdsparken är ett naturmarksområde i stadsdelen Kronogården.

Fotografiet är en närbild på pallkragar som det odlas i. I bild syns bland annat sallad och spenat. I bakgrunden syns ett stort vitt hus.

Kungstorget

Kungstorget är den enda offentliga parken i södra centrum. Parken omgivs av flerbostadshus med öppen struktur.

Bilden är ett fotografi på en asfalterad gång- och cykelväg. Längst sidorna är det gräsmatta och grönska i form av buskar och träd. Till höger lägst cykelvägen står en parkbänk i mörkt trä. Långt i bakgrunden syns en fotbollsplan.

Lantmannaparken

Lantmannaparken är en öppen och solig park perfekt för promenader och lek.

Bilden föreställer en park. Till vänster i bild är det en stor rabatt med flera olika blommor och buskar i vitt, grönt, lila och rosa. Bakom rabatten finns ett träd med en stor krona. Till höger i bild löper en gångväg som leder fram till macken-lekplatsen. I bild syns Roy och Rogers verkstad. Fotografiet är taget på sommaren och solen lyser.

Maria Alberts park

Maria Alberts park är en central och grön park alldeles invid Högskolan Väst och bara en stenkast från butikerna i centrala staden.

Bilden föreställer en liten grusstig som löper bredvid en park. Till vänster i bild är det en stor öppen yta med tre träd och till höger är det buskar och träd.

Offerhällsparken

Offerhällsparken är en del av ett större grönstråk genom stadsdelen Sandhem.

Bilden föreställer ett stort hus i orange och brunt tegel. I förgrunden syns en stenstaty som sprutar vatten samt gråa parkbänkar.

Polhemsplatsen

Polhemsplatsen är ett litet torg i centrala Trollhättan. Många människor passerar dagligen denna plats, som ligger mellan Torggatan, Polhemsgatan och Kungsgatan.

Spikön och Mossberget

Spikön och Mossberget är en rad smala öar som ligger mitt i Trollhättekanal som binds samman av broar. Spikön och Mossberget är ett väldigt populärt promenad- och motionsstråk där vattnet alltid är nära, men också en plats för lek,

Stadsparken

Stadsparken - en plats som pulserar av aktiviteter och gemenskap! Här finns en hundraårig festplats, äventyrsgolf i Trollhättetema, café, tivolilekplats, vackra planteringar, stora ekar, en porlande bäck, vattenspel och mycket mer!

Senast granskad 2023-06-22 av JOSÅKEBEN