Bilden föreställer ingången till Betty Backs park. Bilden är tagen från gångstråket. Underlaget är tegelsten. På båda sidorna av gångstigen finns stora öppna ytor med gräsmatta. I förgrunden står två stora krukor med blommor av olika slag. Gula, svarta, rosa och gröna. Bilden är tagen på sommaren och solen skiner.

Betty Backs park

En oas mitt i staden.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Parken har fått sitt namn efter Betty Back som bodde i en liten stuga på platsen fram till år 1918. Betty var känd för sin hemlagade knäck som hon sålde till barn i närområdet. Stugan flyttades till Forngården år 1937 där den fortfarande finns bevarad. På platsen har det även funnits en brandstation, en Natanaelskyrka och en slöjdskola byggd 1865.

Parken färdigställdes år 1994 och har sen dess varit ett populärt samlingsställe mitt i staden. Här kan du bland annat spela boule och ha picknick. I en skuggplantering, Woodlandet, hittar du en mängd spännande växter och planteringar.   

Park of fame

Det finns en hel del historia i denna park! År 2007 bildades Park of Fame i parken. Det lades då plattor i stenläggningen med namn på personer från Trollhättan som har gjort staden känd utanför kommunens gränser.

Hitta hit

Betty Backs park - Kartportalen

Skylten som står vid ingången till Park of Fame

Park of Fame

Park of Fame - trollhättebornas framröstade stjärnor.

Senast granskad 2020-08-04 av CLASBEN