Bilden är tagen från en gångstig. Mitt i bild syns ett stort träd. Solen lyser bakom trädet och gör dess löv ljust ljust gröna. Gångstigen delar sig som ett V och längst stigen finns gräsmatta och en rabatt.

Maria Alberts park

Maria Alberts park är en central och grön park alldeles invid Högskolan Väst och bara en stenkast från butikerna i centrala staden.

Person
Parkansvarig Mikael Arvidsson 0520-49 76 36
Enhet Samhällsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Parken ligger i stadsdelen Tingvalla. Här hittar du även temalekplatsen Macken. Välkommen in på ett besök hos Roy och Roger!

Planteringsytorna pryds varje år vid säsong av vårlökar och sommarblommor. Det finns en del ovanliga trädarter som en äkta kastanj samt en blodbok och en hängande rutkacypress.

Numera är den gamla scenen, kallad Snäckan, riven. Platsen, där den stod och där bänkar och perennplanteringar fanns, ger nu istället plats för skön avkoppling, "häng" med kompisar eller möjligheten att studera utomhus.

Barn som sitter på taket i macken på Macken-lekplatsen

Macken-lekplatsen i Maria Alberts Park

2016 invigdes Trollhättans andra temalekplats med lokal anknytning: Macken-lekplatsen. Mitt i centrala staden, i Maria Alberts park, har Roy och Rogers mack fått liv på nytt. Macken-lekplatsen väcker nyfikenhet och leklust hos både stora som små.

Senast granskad 2020-06-18 av Clara Bengtsson