Bilden föreställer en park. Till vänster i bild är det en stor rabatt med flera olika blommor och buskar i vitt, grönt, lila och rosa. Bakom rabatten finns ett träd med en stor krona. Till höger i bild löper en gångväg som leder fram till macken-lekplatsen. I bild syns Roy och Rogers verkstad. Fotografiet är taget på sommaren och solen lyser.

Maria Alberts park

Maria Alberts park är en central och grön park alldeles invid Högskolan Väst och bara en stenkast från butikerna i centrala staden.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Maria Alberts park ligger i stadsdelen Tingvalla. Här hittar du Trollhättans andra temalekplats. Välkommen in på ett besök hos Roy och Roger på Macken! 

Varje år pryds parkens planteringsytor av vårlökar och sommarblommor. Det är en riktig fröjd för ögat! I Maria Alberts park finns en hel del ovanliga träd så som en äkta kastanj, en blodbok och en hängande rutkacypress. 

Under 2016 påbörjades en ombyggnation av parken där man gjorde den mer öppen och ljus. Det var i samband med detta som Roy och Rogers mack fick flytta in. Numera är den gamla scenen, kallad Snäckan, riven. Platsen där den stod och där bänkar och perennplanteringar fanns, ger nu istället plats för skön avkoppling, "häng" med kompisar eller möjligheten att studera utomhus. 

Hitta hit

Maria Alberts park - Kartportalen 

Barn som sitter på taket i macken på Macken-lekplatsen

Mackenlekplatsen

2016 invigdes Trollhättans andra temalekplats med lokal anknytning: Mackenlekplatsen. Mitt i centrala staden, i Maria Alberts park, har Roy och Rogers mack fått liv på nytt. Mackenlekplatsen väcker nyfikenhet och leklust hos både stora som små.

Senast granskad 2020-08-12 av CLASBEN