Insikten

Insikten ligger vid Energihuset Insikten i området Olidan. Här kan du njuta av vacker natur, leka loss i Vattenkraftens lekplats och besöka utställningen i Energihuset Insikten som nyöppnats under sommarsäsongen 2024.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Sommaren 2024 öppnas Energihuset Insikten igen, som förr var ett populärt besöksmål. Med panoramavyer över älven, kraftstationens uttag och den omgivande grönskan bjuds besökare in till en utställning där vattenkraften och slussarna är huvudrollsinnehavare. Energihuset erbjuder även pyssel för barnen och ett café som serverar härliga crepes.

 

Utställningen och cafét är öppet varje dag under sommarsäsongen kl. 10.00-18.00. 

Utställningen, som är ett samarbete mellan Trafikverket, Sjöfartsverket, Vattenfall och Trollhättans Stad, visar hur teknikens och naturens samspel har spelat en avgörande roll i Trollhättans framväxt och banar väg även för framtiden. Du kan också testa dina kunskaper om vattenkraft, Trollhätte kanal och slussarna i ett quiz. 

Energihuset Insikten bjuder också på pyssel för barn med det givna vattentemat och i cafét kan du bland annat njuta av smaskiga crepes. 

Utställningen bemannas av sommarvärdar som är anställda av Trollhättans Stad. Varmt välkomna! 

 

Vattenkraftens lekplats ligger i en vacker omgivning mellan älven otämjda brus och kanalens lugna vatten. Vattenleken med pumpar, forsar och slussar och den 15 meter långa valen fylld med lekmöjligheter lockar fram utforskarlusten hos alla.

 
Senast granskad 2024-06-13 av JOSÅKEBEN