Barn som leker med vattenlek och val i lekplatsen.

Vattenkraftens lekplats

Vattenkraftens lekplats ligger i en vacker omgivning mellan älven otämjda brus och kanalens lugna vatten. Vår vattenlek (öppet vår-höst) med pumpar, forsar och slussar och den 15 meter lång valen fylld med lekmöjligheter lockar fram utforskarlusten hos alla. Välkommen till ett spännande utflyktsmål och en trevlig plats för en familjepicknick.

Enhet Samhällsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Mitt i Trollhättans Fall-och slussområde ligger en spännande lekplats som också är en trevlig plats för en familjepicknick under besöket till området. Här är det nära till både Trollhättefallen, slussarna och till Innovatumområdet med alla dess roliga besöksmål.

Här finns en 15 meter lång val som är fullproppad med lekmöjligheter för både större och mindre barn. Det finns rutschkana, möjligheter att klättra och mycket mer. I närheten finns också ett utsiktstorn där en vacker utsikt över älven och höjderna i Älvrummet.

Sedan hösten 2017 har Valen fått sällskap av en unik vattenlek, designad av Virbela Aeljé. Inspirerat av Trollhättans fall- och slussområde finns strömmar, slussar, portar och pumpar. Vattenleken är både en självklar plats för barnens utomhuslek som en skulptural mötesplats med vatten i rörelse.

Ikon föreställande en trekantig pratbubbla med ett utropstecken i

Gör en felanmälan!

Ibland upptäcker du som invånare eller besökare felaktigheter och problem före vi gör det. Du kan hjälpa oss genom att göra en felanmälan så vi kan åtgärda saken så snabbt som möjligt.

Senast granskad 2019-11-25 av Katarina Loodh