Vy över Drottningtorget visar träd och vattenspel

Drottningtorget

Vårt nya, fina Drottningtorg är den centrala mötesplatsen där du kan njuta av prunkande planteringar, fontänen och vattenspelet i skuggan under det stora trädet sommartid.

Person
Parkansvarig Mikael Arvidsson 0520-49 76 36
Enhet Samhällsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Samhällsbyggnadsförvaltningen

På Drottningtorget finns en salutorgsdel som är avsedd för knallar och marknader. Vid sidan om planteringarna och de sköna, gröna kullarna på torgets östra sida finns det plats för matvagnar att hyra.

Fontänen Trollkällan med sitt omgivande vattenspel är vackert och en rolig upplevelse för alla åldrar. Sommartid är vattenspelet igång varje dag från klockan 8 till 22. Då får man se upp för vattenstrålar som skjuter upp ur marken. Mellan klockan 22 och 02 kommer vattenspelet att te sig lite lugnare och mest stå och bubbla.

Det finns gott om bänkar att sitta på. Till exempel kan man välja att sitta i skuggan under det stora trädet. Om man istället vill sitta vid ett bord, finns även den möjligheten. Bordet är tillgänglighetsanpassat, vilket innebär att man kan sitta bra vid det även om man sitter på en rullator eller i en rullstol.

Drottningtorget är rymligt och trivsamt. Besök det gärna och unna dig att njuta en stund.

För närvarande pågår arbeten med den nya byggnaden på Drottningtorgets södra del. Den beräknas stå klar hösten år 2020 och kommer så småningom att inrymma olika verksamheter.  Vi återkommer med mer information om vilka det är.

På Drottningtorgets nordvästra hörn står en utställningscontainer uppställd under en begränsad tid. Den innehåller information om Trollhättans nya stadsdel Vårvik. Välkommen hit om du är nyfiken och vill veta mer.

Trollhättans nya Drottningtorg har blivit en vacker oas mitt i centrum!

Senast granskad 2020-07-09 av Yvonne Ström