Fotografiet föreställer en park. Centrerat i bild går en grusgång och längst grusgångens båda sidor är det massor av grönska.

Hjortmosseparken

Hjortmosseparken är det största grönområdet i centrum. Parken används flitigt för lek och motion och har både en lekplats, ett utegym och en aktivitetsplan.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Hjortmosseparken har karaktären av en naturpark. Här finns fina parkstigar som inbjuder till såväl sköna promenader som joggingturer med naturen nära. En viktig del av Hjortmosseparken är möjligheten till sport och motion. I parken finns både ett utegym och en aktivitetsplan med en multisportsarena.  

Ängen

I utkanten av parken, vid lekplatsen, försöker Gatu- och parkkontoret göra om en del av gräsmattan till en vacker blommande äng. Förr var ängen med sina typiska blommor och gräs en naturlig del i landskapet. Idag är den inte så vanlig längre. Ängar gynnar pollinerande insekter så som humlor och bin och ger mer biologisk mångfald.   

Hitta hit

Hjortmosseparken - Kartportalen 

Bilden föreställer en kvinna klädd i svarta träningskläder och uppsatt hår som tränar på en crosstrainer utomhus. Marken under är konstgräs och i bakgrunden syns en grusstig och en stor gräsmatta.

Hjortmosseparkens utegym

I Hjortmosseparken finns ett utegym med sju olika stationer.

Bilden föreställer en fotbollsplan. I förgrunden till vänster är en fotboll i fokus. I bakgrunden syns en fotbollsplan med mål och även en basketkorg

Hjortmosseparkens aktivitetsplan

I Hjortmosseparken finns en multisportarena. Här finns möjligheter till fotboll, innebandy, basket, löpning, längdhopp med mera.

Senast granskad 2020-08-04 av CLASBEN