Bilden är en fotografi över älven. I förgrunden syns en rabatt med röda blommor. I bakgrunden syns kanalen och de hus som ligger längst den.

Spikön och Mossberget

Spikön och Mossberget är en rad smala öar som ligger mitt i Trollhättekanal. Öarna binds samman av broar och genomgående gångstråk.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Spikön och Mossberget är ett väldigt populärt promenad- och motionsstråk där vattnet alltid är nära. Förutom ett sommarkafé, en ankdamm, ett utegym, bangolf och gästhamn med servicebyggnad, så ligger här också Trollhättans första temalekplats. Temat är Skrotnisse och hans vänner och lekplatsen har sedan invigningen 2015 varit ett populärt och omtyckt utflyktsmål för många. 

Staden har arbetat mycket med tydlig skyltning i parken och planteringarna har förstärkts med nya perenn- och barrträdsplanteringar - framför allt i parkens södra del. Längst omvägen har flera parkbänkar placerats och där finns också Trollhättans första och enda pussbänk! 

Konst och trädrunda

På Spikön och Mossberget finns ett flertal konstverk och speciella träd att betrakta. Konstverken är en del av stadens skulpturrunda och de unika träden är en del av stadens Dendrosafari. 

Skulpturrundan 
Dendrosafari 

Hitta hit

Spikön och Mossberget - Kartportalen

Fotografiet föreställer Spiköns utegym. I bild syns en ställning för armgång, en stor boll och en ställning för dips. Alla redskapen är i silver och i bakgrunden syns älven. Runt utegymmet syns grönska.

Spiköns utegym

På Spikön finns ett City Art Gym som fungerar både som konst och träningsredskap. Här tränar du omgiven av vatten från två håll.

Bebis som sitter på backen i lekplats, flygplan med lekande barn i bakgrunden.

Skrotnisses lekplats

På Spikön har trollhättesonen Jan Lööfs älskade karaktärer fått en alldeles egen värld. På Skrotnisses lekplats samsas SAAB-flygplanet med båten Balder och Bertil Enstörings hus. Välkommen till en oas för såväl liten som stor och lek i alla former.

Senast granskad 2020-08-04 av CLASBEN