Blommande träd på Spikön

Spikön och Mossberget

Spikön och Mossberget är en rad delvis smala öar, som ligger mitt i Trollhättekanal. Öarna binds samman av broar och genomgående gångstråk.

Person
Parkansvarig Mikael Arvidsson 0520-49 76 36
Enhet Samhällsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Parken är ett väldigt populärt promenad- och motionsstråk bland stadens invånare. Förutom ett sommarkafé, en ankdamm, utegym, bangolf och gästhamn med servicebyggnad, så ligger här också stadens första temalekplats. Temat är Skrotnisse och hans vänner och parken har allt sedan invigningen år 2015 varit ett populärt utflyktsmål för många.

Vattnet och kanalen är ständigt närvarande tack vare parkområdets långsmala form och den öppna strukturen i vegetationen.

Staden har arbetat mycket med tydlig skyltning i parken och planteringarna har förstärkts med nya perenn- och barrträdsplanteringar - framför allt i parkens södra del.

Klätterställning i bakgrunden, klot och bänk i förgrunden. Grönområden runt utegymet.

Spiköns utegym

På Spikön finns ett City Art Gym som fungerar både som konst och träningsredskap. Här tränar du omgiven av vatten från två håll.

Bebis som sitter på backen i lekplats, flygplan med lekande barn i bakgrunden.

Skrotnisses lekplats

På Spikön har trollhättesonen Jan Lööfs älskade karaktärer fått en alldeles egen värld. På Skrotnisses lekplats samsas den flygande bilen med båten Balder och Bertil Enstörings hus. Välkommen till en oas för såväl liten som stor och lek i alla former.

Senast granskad 2020-06-16 av Clara Bengtsson