Familjerådgivning

Familjerådgivningen erbjuder professionell samtalshjälp till par, föräldrar och familjer i kris- och samlevnadsfrågor i Trollhättan och Lilla Edet. Vi som arbetar på Familjerådgivningen har tystnadsplikt och omfattas av absolut sekretess. Detta innebär att vi inte för journaler och att du kan vara anonym om du vill.

Verksamhet

Familjerådgivningen

Hitta hit

Strömgatan 8 461 35 Trollhättan

Telefon

0520-49 50 60

Övrig information

Telefontid: tisdagar 8.30-10.00 samt torsdagar 13.30-15.00

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

De flesta relationer utsätts någon gång för utmaningar och prövningar.
På Familjerådgivningen kan par, föräldrar och familjer få stöd i att finna nya möjligheter och lösningar. Familjerådgivningen är öppen för alla slags familjebildningar såsom gifta, sambor, särbor, samkönade, bonusfamiljer och ensamstående, med eller utan barn.

Samtalen utgår från besökarnas frågeställningar och behov och tillsammans med erfarna familjerådgivare formuleras mål och innehåll i samtalen. Ofta innehåller samtalen teman såsom kommunikation, stress i vardagen, samarbete och närhet/intimitet. För några handlar samtalen om att utveckla relationen och för andra kan det handla om att kommunicera kring en separation.

Boka tid med Familjerådgivningen

Använd vår e-tjänst för att boka en tid med oss eller ring oss! Telefon 0520-49 50 60 Telefontider: Tisdagar 8.30-10.00 samt torsdagar 13.30-15.00

Boka tid med Familjerådgivningen

 

Olika områden där vi kan ge stöd

 
pratbubblor symbol

Kommunikation

Har ni svårt att prata med varandra och behöver hjälp att hitta sätt att kommunicera?

Läs mer

stiliserat hjärta

Intimitet

Behöver ni stöd när ert sexuella samliv inte fungerar längre?

Läs mer

Från par till familj

Att bli förälder är en stor omställning i livet och det kan påverka relationen.

Läs mer

stiliserad bild brustet hjärta

Otrohet och svek

En otrohetsaffär kan komma att omdefiniera ett förhållande, och varje par kan påverka vad arvet efter otroheten ska bli.

Läs mer

stiliserad bild två personer och en pil som visar att de är på väg bort från varandra

Separation och skilsmässa

När ett par beslutar sig för att inte leva tillsammans påverkas många delar av livet, särskilt om det finns barn i familjen.

Läs mer

stiliserad bild föräldrar och barn

Ombildad familj

Familjer som har ombildats efter en separation kallas ofta för bonusfamiljer eller styvfamiljer. Här hittar du som lever i en ombildad familj några tips.

Läs mer

 

Familjerådgivning med barnfokus

Det är vanligt att vägen framåt innebär att förstå mer av sina egna och andras upplevelser, känslor och reaktioner. Familjerådgivningen vill hjälpa till att hitta vägar ur låsta positioner i en lugn samtalsmiljö där vi tillsammans utforskar möjligheter till förändring.

När barn finns med är vårt förhållningssätt att föräldrarnas relation är barnens uppväxtmiljö och klimatet mellan föräldrarna påverkar hur barnen har det. Vi har alltid barnfokus i samtalen, även om barnen inte är närvarande.

Besöksavgiften är 100 kr/gång de första fem samtalen därefter är det kostnadsfritt. Betalning sker via Swish direkt på plats.

Relaterad information

För dig som vill tala individuellt om din utsatthet för olika typer av våld och/eller egen aggressionsproblematik så finns det möjlighet att förmedla kontakt med Enheten mot våld i nära relation.

Senast granskad 2024-02-19 av ANDGLE