Röd bakgrund med vit text "Upptäck lekplatsstaden Trollhättan"

Upptäck lekplatsstaden Trollhättan

Vi har många bra och fina lekplatser i Trollhättan, men vi har fem stycken som vi är lite extra stolta över. Det är våra temalekplatser som alla har en lokal koppling i sitt tema.

Enhet Samhällsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Fyra av lekplatserna ligger centralt: Macken-lekplatsen, Glass-Oscars lekplats, Skrotnisses lekplats och Vattenkraftens lekplats. Rymdlekplatsen ligger i stadsdelen Kronogården. Läs mer om lekplatserna här under, vad de har att erbjuda och vilken koppling de har till Trollhättan. 

Barn som sitter på taket i macken på Macken-lekplatsen

Macken-lekplatsen i Maria Alberts Park

2016 invigdes Trollhättans andra temalekplats med lokal anknytning: Macken-lekplatsen. Mitt i centrala staden, i Maria Alberts park, har Roy och Rogers mack fått liv på nytt. Macken-lekplatsen väcker nyfikenhet och leklust hos både stora som små.

Flicka som springer i Skrotnisses lekplats

Skrotnisses lekplats

På Spikön har trollhättesonen Jan Lööfs älskade karaktärer fått en alldeles egen värld. På Skrotnisses lekplats samsas den flygande bilen med båten Balder och Bertil Enstörings hus. Välkommen till en oas för såväl liten som stor och lek i alla former.

Barn som leker med vattenlek och val i lekplatsen.

Vattenkraftens lekplats

Vattenkraftens lekplats ligger i en vacker omgivning mellan älven otämjda brus och kanalens lugna vatten. Vår vattenlek (öppet vår-höst) med pumpar, forsar och slussar och den 15 meter lång valen fylld med lekmöjligheter lockar fram utforskarlusten

Barn som sitter på taket i Glass-Oscars lekplats

Glass Oskars lekplats, Kungsgatan

Glass Oskars lekplats ligger mitt i centrala staden precis utanför affärshuset Oden. Det är till ytan stadens minsta lekplats men en av de som används flitigast. Lekplatsen är en perfekt som en paus- och mötesplats mitt i centrum.

Rymdstationen och olika lekredskap

Rymdlekplatsen

På Kronogården i kvarteret Skördetröskan mellan Kronogårdshallen och multisportplanen ligger den nya lekplatsen med rymdtema. Hit tar man sig lättast via Kronostigen, som är en asfalterad gång- och cykelväg.

Kartbild över de centrala lekplatserna

Upptäck lekplatsstaden med karta

Kolla in vår karta över de fyra centrala temalekplatserna. Skriv ut eller öppna den direkt i mobilen. Samtidigt som du tar en promenad mellan lekplatserna kan du passa på att utmana dig själv eller ditt sällskap med tipspromenad i Active Quiz - mer information finns i kartan.

Relaterad information

Fler lekplatser i Trollhättan

Senast granskad 2019-04-29 av Josefin Åkesson Bengtsson