Trollhättans unika temalekplatser

Vi har många bra och fina lekplatser i Trollhättan, men vi har några stycken som vi är lite extra stolta över. Det är våra temalekplatser - där flera av dem har en lokal koppling i sitt tema.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Trädgårdslandets lekplats i Storegårdsparken

I Storegårdsparken hittar du den senaste temalekplats i Trollhättan som invigdes våren 2024– Trädgårdslandets lekplats. Här sätter bara fantasin gränser för vad som kan odlas i landet, säljas i kiosken och sedan tillagas till något gott i boningshuset.

Bild på en färgglad lekbyggnad med två rutschkanor. Runt byggnaden syns många barn och vuxna.

Tivolilekplatsen

Tivolilekplatsen hittar du i Stadsparken i Trollhättan - tillsammans med Folkets Park, Äventyrsgolf och café, träd, blommor, vattenspel, damm, bäck. Här kan du besöka tivolidirektörens paradvåning, framföra ditt nummer på den magiska scenen eller

Barn som sitter på taket i macken på Macken-lekplatsen

Mackenlekplatsen

2016 invigdes Trollhättans andra temalekplats med lokal anknytning: Mackenlekplatsen. Mitt i centrala staden, i Maria Alberts park, har Roy och Rogers mack fått liv på nytt. Mackenlekplatsen väcker nyfikenhet och leklust hos både stora som små.

Bebis som sitter på backen i lekplats, flygplan med lekande barn i bakgrunden.

Skrotnisses lekplats

På Spikön har trollhättesonen Jan Lööfs älskade karaktärer fått en alldeles egen värld. På Skrotnisses lekplats samsas SAAB-flygplanet med båten Balder och Bertil Enstörings hus. Välkommen till en oas för såväl liten som stor och lek i alla former.

Fyra barn som leker med vattenleken i Vattenkraftens lekplats.

Vattenkraftens lekplats

Vattenkraftens lekplats ligger i en vacker omgivning mellan älven otämjda brus och kanalens lugna vatten. Vår vattenlek (öppet vår-höst) med pumpar, forsar och slussar och den 15 meter lång valen fylld med lekmöjligheter lockar fram utforskarlusten

Barn som sitter på taket i Glass-Oscars lekplats

Lekplatsen på Kungsgatan, Glass Oskar

Glass Oskars lekplats ligger mitt i centrala staden precis utanför affärshuset Oden. Det är till ytan stadens minsta lekplats men en av de som används flitigast. Lekplatsen är en perfekt som en paus- och mötesplats mitt i centrum.

Bilden föreställer en lekställning. Lekställningen består av två olika hus med en loftgång i mitten. Det högra huset är grått och har olika bilder från rymden på sig. Detta hus har också en rutschkana. Det högra huset är formad som en raket. Raketen är orange. Bakom lekställningen syns trädkronor.

Rymdlekplatsen

På Kronogården i kvarteret Skördetröskan ligger Trollhättans rymdlekplats. Hit tar man sig lättast via Kronostigen, som är en asfalterad gång- och cykelväg. Om du åker bil, parkerar du lättast vid Kronans fritidsgård.

Lista över lekplatser i Trollhättan

Vilken är din favoritlekplats? I Trollhättan finns ungefär 80 lekplatser. Här kan du läsa mer om dem och se var alla lekplatser ligger. Navigera dig genom kartan eller gå in på de olika stadsdelarna i Trollhättan för att hitta lekplatsen du söker.

Senast granskad 2024-04-08 av JOSÅKEBEN