Pengar av olika valörer

Socialbidrag, försörjningsstöd

Försörjningsstöd är ett villkorat bidrag som kan beviljas en person som inte kan försörja sig på annat sätt.

Person
Områdeschef Annika Andersson 0520-49 79 49
Enhet Enheten för socialt stöd och försörjning Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kontakt Enheten för socialt stöd och försörjning

Alla som vistas i Trollhättans kommun och inte har tillräckligt med pengar för att försörja sig och sin familj har, enligt socialtjänstlagen, rätt att ansöka om försörjningsstöd.

Ansökan gör du hos en handläggare på enheten för socialt stöd och försörjning. Handläggaren bedömer därefter om du har rätt till försörjningsstöd eller ej.

Ring Trollhättans Stads växel, telefonnummer 0520-49 50 00, så kopplar de dig vidare. Telefontid måndag-fredag 8.30-9.30.

E-tjänst Mina Sidor ASF

Med e-tjänsten Mina Sidor ASF ser du hur det går för din ansökan från det du lämnat in den tills du får ett beslut.

I e-tjänsten:

  • ser du när din ansökan kom in och när den behandlas
  • får du besked om någon handling saknas
  • ser du vad beslutet blev och varför
  • ser du om och när du får pengar och hur mycket
  • kan du göra din återansökan av försörjningsstöd
  • kan du bifoga alla handlingar
  • finns information om hur du överklagar ett beslut
  • ser du vem som är din handläggare.

Du når e-tjänsten när som helst på dygnet och du kan logga in från en dator, smartphone eller läsplatta. För att komma in i e-tjänsten behöver du e-legitimation, till exempel bankID som du loggar in med. Du kan få e-legitimation via din bank.

Alla som ansöker om försörjningsstöd i Trollhättan blir aktiverade för e-tjänsten Mina sidor ASF. Du behöver därför inte ringa eller besöka oss för att få reda på hur det går med din ansökan.

Logga in på e-tjänsten Mina sidor ASF

Folder om Mina sidor ASF

Det är bara du som har ett pågående försörjningsstödsärende som kan göra din ansökan om försörjningsstöd via Mina sidor ASF. Nyansökan gör du hos en handläggare. Ring Trollhättans Stads växel, telefonnummer 0520-49 50 00, så kopplar de dig vidare. Telefontid måndag-fredag 8.30-9.30.

Behöver du hjälp med att göra din återansökan digitalt?

Då är du välkommen till receptionen för Enheten för socialt stöd och försörjning på plan 2 i stadshuset, Gärdhemsvägen 9, i Trollhättan. Ta med de handlingar du behöver för att göra din återansökan. Exempel på sådana handlingar är kontoutdrag för dina konton, underlag för inkomster (exempelvis lönespecifikation), kvitton på de betalningar du gjort, hyresavi, underlag på övriga kostnader (exempelvis elräkning).

Du kan även kontakta din handläggare. 

Två personer som sitter och pratar med varandra vid ett bord

Inför första besöket

Viktig information innan besöket hos oss på Enheten för socialt stöd och försörjning.

Händer som befinner sig på en tangentbord

Felanmälan Mina sidor ASF

Har du problem med att logga in på e-tjänsten Mina sidor ASF? Eller är det något annat fel som uppstår när du använder e-tjänsten? Här kan du göra din felanmälan.

Vybild över hustak i Trollhättan

Hitta bostad

I Trollhättan finns ingen bostadsförmedling med gemensam bostadskö. För dig som söker bostad har vi istället listat fastighetsägare nedan.  Vi har också bostadsgaranti för studenter på Högskolan Väst. Mer om denna kan du läsa under "Studentbostäder".

Senast granskad 2020-08-24 av Cecilia Wilson