Pengar av olika valörer

Socialbidrag, försörjningsstöd

Försörjningsstöd är ett villkorat bidrag som kan beviljas en person som inte kan försörja sig på annat sätt.

Person
Områdeschef, Social stöd och försörjningChristina Vallgren 0520-49 71 44
Enhet Verksamhetsområde Socialt stöd och försörjning Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kontakt Socialt stöd och försörjning

Alla som vistas i Trollhättans kommun och inte har tillräckligt med pengar för att försörja sig och sin familj har, enligt socialtjänstlagen, rätt att ansöka om försörjningsstöd.

Ansökan gör du hos en handläggare på Verksamhetsområde Socialt stöd och försörjning. Handläggaren bedömer därefter om du har rätt till försörjningsstöd eller ej.

Ring Trollhättans Stads växel, telefonnummer 0520-49 50 00, så kopplar de dig vidare. Telefontid måndag-fredag 8.30-9.30.

Mina Sidor ASF

Med e-tjänsten Mina Sidor ASF ser du hur det går för din ansökan från det du lämnat in den tills du får ett beslut. Du ser exempelvis vad som har hänt i ditt ärende, om du måste komplettera din ansökning med någon handling och vad beslutet blev och varför.

Du når e-tjänsten när som helst på dygnet och du kan logga in från en dator,smartphone eller läsplatta. För att komma in i e-tjänsten behöver du e-legitimation, till exempel ett bankID som du loggar in med. Du kan få e-legitimation via din bank.

För att börja använda e-tjänsten kontaktar du din handläggare på försörjningsstöd för mer information och aktivering. När du sedan är aktiverad behöver du inte ringa eller besöka oss för att få reda på hur det går med din ansökan.

Du söker försörjningsstöd via pappersblankett som vanligt.

Logga in på e-tjänsten Mina sidor ASF

Folder om Mina sidor ASF

 

Informationsfoldrar Nybesöksgruppen

Inför första besöket

Viktig information innan besöket hos oss på Verksamhetsområde Socialt stöd och försörjning.

Aktuellt

  • Du som ansöker om försörjningsstöd kan aktivera dig till e-tjänsten Mina Sidor ASF. Med e-tjänsten Mina sidor ASF ser du hur det går för din ansökan från det du lämnat in den tills du får ett beslut. Du ser exempelvis vad som har hänt i ditt ärende, om du måste komplettera din ansökning med någon handling och vad beslutet blev och varför. Mina sidor ASF
  • Från och med 1 januari 2016 skickar vi inte längre ut återansökningsblankett och svarskuvert till er med försörjningsstöd. Ändrade rutiner gällande utskick av återansökningsblankett
Senast granskad: 2018-03-14 av: Cecilia Wilson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)