Entre Öppna förskolan Till vänster Öppna förskolan i centrum, till höger Öppna förskolan Mygglarven på Sylte.

Öppna förskolan

Är du förälder eller annan vuxen med barn i 0-6 års åldern? I den pedagogiska verksamheten här på Öppna förskola hittar du gemenskap och lek för ditt barn och dig. Välkommen till hit!

Verksamhet

Familjecentrum

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan
 

Vad är en Öppen förskola?

 

Öppna förskolan är en mötesplats för familjer med barn i åldern 0–6 år. Här arbetar utbildade förskollärare som förutom att erbjuda en varierande förskoleliknande miljö även kan ge dig stöd i ditt föräldraskap.

Vi erbjuder en pedagogisk verksamhet med bland annat sång, lek och skapande. Som förälder är du medskapande i verksamheten. Här får ditt barn möjlighet att i egen takt och tillsammans med dig börja upptäcka världen utanför hemmet.  

 

 

Öppna förskolan finns på två platser i Trollhättan.

- Ni hittar oss på Djupebäcksgatan 23. Öppna förskolan ligger i centrum, entrén ligger mitt emot Högskolan Väst huvudentré. Utanför entrén finns det en barnvagnsparkering under tak.

- Ni hittar oss även på Bergkullevägen 175. Öppna förskolan ligger i samma hus som förskolan Myggan, i Sylte. Utanför entrén finns det en barnvagnsparkering under tak.

I den pedagiska verksamheten på Öppna förskola arbetar två förskollärare. 

Förskolärarnas roll är att erbjuda en varierad pedagoisk verksamhet för er som besökare. 

Pia Andersson Förskollärare 

pia.andersson@trollhattan.se 0520 - 49 54 12

Camilla Schött Förskollärare 

camilla.schott@trollhattan.se 0520 - 49 54 35

 

Öppna förskolan är en öppen verksamhet som är kostnadsfri. Du bokar plats för ditt/dina barn och dig på de tillfällen som du vill komma. Boka här 

I vårt kök finns kaffe, te samt enklare smörgås/fika till självkostnadspris. Som besökare får ni gärna ha med er eget mellanmål. Tänk på att det inte innehåller nötter.

Vi som arbetar på Öppna förskolan har pedagogisk utbildning. Vi kan ge dig råd och stöd i barns utveckling och frågor som rör det vadagliga föräldraskapet. 

Öppna förskolan är en del av familjecentrum där det även finns ett team av föräldraskapsstödjare, med olika utbildningsbakgrund. Det tvärprofessionella teamet består av en barnsjuksköterska, en socionom och en specialpedagog. Här kan du läsa mer om föräldraskapsstöd

 

Boka ditt besök här

 

På våra sociala medier lägger vi regelbundet upp vad som händer och som är på gång. Välkomna!

Instagram   Facebook

 

 

Öppna förskolan erbjuder

 

Ateljén

Barns rätt till att få ta del av kultur och även rätten att själva producera kultur i olika former är delar av Barnkonventionen. Ateljén är en öppen plats för dig och ditt barn där ni tillsammans kan upptäcka och skapa med olika material.

 

Läsning

Kom och ta del av högläsning, sagodramatiseringar och låna böcker i vårt mini bibliotek. Delta i aktiviteter som stimulerar barns språkutveckling. Språket lägger grunden till allt lärande och språket stärker även relationen till dig och ditt barn. I bokens värld kan du bli vem du vill och vi kan besöka platser bortom dig själv.

 

Lek

Leken är det lilla barnets främsta språk. Leken är helt avgörande för ett barns utveckling. Det är genom att leka som barn tar sig an världen och gör den begriplig. Här finns en förskoleliknande miljö som varierar utifrån olika fokusområden.

 

Rörelseglädje

På Öppna förskolan erbjuder vi aktiviteter som gynnar barns kroppskännedom och kroppsmedvetenhet. Kom och upptäck vad era kroppar kan och dela rörelseglädje!

 

"Babyrestaurang"

Att äta tillsammans är trevligt för både små och stora. Kom och provsmaka olika lättgjorda mellanmål. Här uppmuntrar vi att barnet får följa sin upptäckarlust och utforska mat i sin egen takt.

 

Musik och rytmik

Att delta och uppleva musik är en lustfylld upplevelse där barns sociala och samspelande förmågor utvecklas.

 

Familjecentrum på sociala medier

Följs oss för att ta del av aktuella aktiviteter just nu. 

Instagram familjecentrum_trollhattan 

Facebook familjecentrum

 

Föräldraskapsstöd

Att vara förälder ger stor glädje, men kan också vara utmanande. Som förälder kan vara skönt att dela det med andra. Läs mer här.

Tips om läsning och språkutveckling

Biblioteken tipsar om vad du kan göra för att stimulera barnens läslust och språkutveckling.

Förskola för fler barn

Barns rätt till utbildning. Förskolan är det första steget i barnets utbildning och lägger grunden för barnets framtida lärande.

Boka spädbarnsmassage här

Vill du och din bebis vara med på spädbarnsmassage? Det är en fin stund tillsammans där det är fokus på samspel, beröring och där du lär känna och tolka ditt barns signaler.

ABC Föräldraträffar

Välkommen till föräldraträffar för föräldrar och andra viktiga vuxna med barn i åldrarna 3-12. Under fyra gruppträffar ses föräldrar tillsammans med utbildade gruppledare och får möjlighet till diskussioner och övningar.

Senast granskad 2024-03-04 av HANSJO