Självmordstankar

Ibland är livet långt ifrån det man önskar och vill. Vem som helst kan hamna i situationer när tankar på att ge upp infinner sig och då kan döden kännas som en möjlig utväg. Det kan exempelvis handla om att inte leva upp till egna eller andras förväntningar eller att man drabbas av något svårt som känns omöjligt att ta sig igenom.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Tankar på självmord kan då fungera som en ventil som ger tillfällig lättnad ifrån det svåra. Att må så dåligt att man överväger att ta sitt liv är vanligare än man kan tro.

Ofta går självmordstankarna över efter ett tag och lämnar plats åt andra lösningar. Men i situationer när man mår mycket dåligt och känner stor hopplöshet kan de stanna kvar och bli något man brottas med under en längre tid eller i återkommande perioder. Tankarna blir ett uttryck för att man har det mycket svårt och mår mycket dåligt. Allt kan kännas hopplöst och man kan känna sig värdelös eller övergiven. Man kan ha känslan av att bära på ett stort mörker inom sig som man upplever att ingen annan kan se eller förstå.

Relaterad information

Läs mer om självmordstankar

1177 om självmordstankar

UMO om självmordstankar

Senast granskad 2024-01-31 av ANDGLE