Bilden är en del av det digitala dendrosafarit. Ungefär en tredjedel av bilden utgör en lila platta med texten ”Dendrosafari”. Resterande del av bilden är ett fotografi på en pagodkornell. Fotografiet är en närbild på trädets blommor. Blommorna är ljust rosa.

Cornus controversa - pagodkornell

Träd nummer 8 hittar i Bergslagsparken

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Naturlig utbredning är i Japan, Korea och Kina. Pagodkornellen blir vanligen 12–15 meter hög och 5–7 meter bred, och får ofta en genomgående stam med tydliga, horisontella grenvåningar, likt en pagod (som är ett buddhistiskt byggnadsverk i flera våningar). Den blommar i juni med flata blomflockar i crèmevitt och sitter på grenverkets ovansida. I och med pagodkornellens tydliga grenverk och vita blommor så ser det ut som om det ligger snö på grenarna, eller som en bröllopstårta i flera våningar. Pagodkornellen kallas också för ”wedding cake tree” på engelska. Efter blomningen får den dekorativa, små, svarta frukter på röda skaft.

Vår – inget nämnvärt
Sommar – habitus, blomning följt av dekorativa bär
Höst – höstfärger i ljusgult-gulgrönt
Vinter – inget nämnvärt

Bilden är en del av det digitala dendrosafarit. Ungefär en tredjedel av bilden utgör en lila platta med texten ”Dendrosafari”. Resterande del av bilden är ett fotografi på stammen på en hybridplanta. Stammen skiftar i olika färger av brunt och grönt. Stammen påminner om kamouflagemönster.

Platanus x hispanica - hybridplatan

Träd nummer 9 hittar du i Betty Backs park

Fotografiet är ett foto över en park. I bildens vänstra hörn löper en stor rabatt med flera olika former av blommor och buskar i alla möjliga olika färger. Denna rabatt löper från fotots vänstra hörn till mitt i bild. Till höger i bild är det en gräsmatta. I bakgrunden syns grusgångar och flera stora gräsytor.

Bergslagsparken

Bergslagsparken ligger i nära anslutning till Trollhättans resecentrum och fungerar som ett förlängt väntrum och en välkomnande park.

Senast granskad 2020-07-13 av CLASBEN