Bilden är en del av det digitala dendrosafarit. Ungefär en tredjedel av bilden utgör en lila platta med texten ”Dendrosafari”. Resterande del av bilden är ett fotografi på en japansk gyllenlönn. Trädet har en nästan neongrön färg. Det har en speciell form då det är väldigt glest. Kvistarna går ut väldigt långt från stammen och längst ut på kvisten är det som en bukett av löv.

Acer shirasawanum 'Aureum'- japansk gyllenlönn

Träd nummer 5 hittar du på Spikön

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Den japanska gyllenlönnen blir ett mindre buskträd på 2–3 meter (6 meter i gynnsamma lägen och hög ålder) och blir 1,5–2,5 meter bred. Bladen är under säsong lysande limegula vilket framhävs tydligare ihop med exempelvis barrväxter som kan ge en mörkare fond. Bör inte stå i full sol eftersom ljusbladiga växter inte har lika mycket klorofyll och därmed inte klarar sol lika bra.

Vår – ceriseröda blommor i maj, limefärgat bladutspring
Sommar – limegula blad
Höst – höstfärger i gult med orange/röda inslag
Vinter – inget nämnvärt

Bilden är en del av det digitala dendrosafarit. Ungefär en tredjedel av bilden utgör en lila platta med texten ”Dendrosafari”. Resterande del av bilden är ett fotografi på en kaukasisk vingnöt. Fotografiet är en närbild på ett skott. Skottet är uppskattningsvis tre centimeter långt. Det har grön botten med små gula prickar.

Pterocarya fraxinifolia - kaukasisk vingnöt

Träd nummer 6 hittar du på Spikön

Bilden är en fotografi över älven. I förgrunden syns en rabatt med röda blommor. I bakgrunden syns kanalen och de hus som ligger längst den.

Spikön och Mossberget

Spikön och Mossberget är en rad smala öar som ligger mitt i Trollhättekanal. Öarna binds samman av broar och genomgående gångstråk.

Senast granskad 2021-05-31 av REBGUS