Bilden är en del av det digitala dendrosafarit. Ungefär en tredjedel av bilden utgör en lila platta med texten ”Dendrosafari”. Resterande del av bilden är ett fotografi på en koreagran. Fotografiet är en närbild på granens skott.

Abies koreana - koreagran

Träd nummer 4 hittar du på Spikön

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Koreagranen tillhör släktet ädelgranar (Abies). Koreagranen blir 5–7 meter hög och 2–3 meter bred efter cirka 25 år. Den växer alltså ganska långsamt. Koreagranen härstammar som det hörs på namnet från Sydkorea. Barren är silvervita på undersidan och sitter hela vägen runt på skotten. Undersidan syns tydligt då barren sitter borstlikt, detta medför att hela trädet får ett silverblått uttryck. Koreagranen får i tidig ålder kottar vilket är uppskattat då de är dekorativt blålila. Barrväxter har ett prydnadsvärde även vintertid eftersom de flesta har kvar barren året runt, vilket kan ge ett upplyft när allt annat ser trist och tråkigt ut.

Vår – barr med silvervit undersida, vackert habitus
Sommar – blålila kottar
Höst – barr med silvervit undersida, vackert habitus
Vinter – barr med silvervit undersida, vackert habitus

Bild på stor blå kotte från Koreagran.
 
 
Bilden är en del av det digitala dendrosafarit. Ungefär en tredjedel av bilden utgör en lila platta med texten ”Dendrosafari”. Resterande del av bilden är ett fotografi på en japansk gyllenlönn. Trädet har en nästan neongrön färg. Det har en speciell form då det är väldigt glest. Kvistarna går ut väldigt långt från stammen och längst ut på kvisten är det som en bukett av löv.

Acer shirasawanum 'Aureum'- japansk gyllenlönn

Träd nummer 5 hittar du på Spikön

Bilden är en fotografi över älven. I förgrunden syns en rabatt med röda blommor. I bakgrunden syns kanalen och de hus som ligger längst den.

Spikön och Mossberget

Spikön och Mossberget är en rad smala öar som ligger mitt i Trollhättekanal. Öarna binds samman av broar och genomgående gångstråk.

Senast granskad 2022-06-27 av LINHER