Bilden är en del av det digitala dendrosafarit. Ungefär en tredjedel av bilden utgör en lila platta med texten ”Dendrosafari”. Resterande del av bilden är ett fotografi på ett amerikanskt tulpanträd. Fotografiet är taget rakt upp mot alla trädets löv.

Liriodendron tulipifera - amerikanskt tulpanträd

Träd nummer 3 hittar du på Spikön

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Trädet härstammar från östra Nordamerika där den kan växa i stora skogsbestånd. Blir runt 15–20 meter hög och 8–10 meter bred. Bladen är lätta att känna igen, de ser nästan ut som en siluett av en tulpan som breder ut kronbladen. Tulpanträdet får gula blommor med orange täckning, även de ser ut som en tulpanblomma. Blommorna har i början grönvita foderblad och de sitter ofta högt upp i trädet, vilket kan göra det svårt att se blommorna. Det tar ofta också 10–15 år innan ett tulpanträd börjar få blommor.

Vår – nyutvecklade blad är vackert glänsande och ljusgröna
Sommar – spännande bladform, vackra blommor om än svåra att se ibland
Höst – höstfärger i gult-gulbrunt
Vinter – inget nämnvärt

Bilden är en del av det digitala dendrosafarit. Ungefär en tredjedel av bilden utgör en lila platta med texten ”Dendrosafari”. Resterande del av bilden är ett fotografi på en koreagran. Fotografiet är en närbild på granens skott.

Abies koreana - koreagran

Träd nummer 4 hittar du på Spikön

Spikön och Mossberget

Spikön och Mossberget är en rad smala öar som ligger mitt i Trollhättekanal som binds samman av broar. Spikön och Mossberget är ett väldigt populärt promenad- och motionsstråk där vattnet alltid är nära, men också en plats för lek,

Senast granskad 2020-07-13 av CLASBEN