Bilden är en del av det digitala dendrosafarit. Ungefär en tredjedel av bilden utgör en lila platta med texten ”Dendrosafari”. Resterande del av bilden är ett fotografi på en magnolia blomma på nära håll. Längst ner mot roten är blomman mörkt rosa som sedan bleknar ut till i vitt.

Magnolia sp. - magnolia

Träd nummer 2 hittar du på Karl Johans torg

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Sp. står för art, vilket man brukar ange om man inte vet exakt vilken art det är. I Trollhättan kan du hitta magnolia på flera ställen. Du kommer säkert att upptäcka olika sorter med olika habitus och olika blommor på denna dendrosafari. Denna magnolia är en av de största som finns i Trollhättan på offentlig mark och brukar vara överöst med blommor runt slutet av april till mitten på maj, beroende på väderlek. Denna sort får tulpanliknande blommor som är cirka 20 centimeter höga i rosa som övergår till ljusrosa/ vitt i toppen.

Vår – blommor på bar kvist, magnolian har en av de mest storslagna blomningarna
Sommar – ganska anonym, friskt gröna blad
Höst – höstfärger i gulbrunt, vissa sorter får dekorativa frukter
Vinter – inget märkvärdigt, men knoppar för kommande års blomning ger ett visst prydnadsvärde

Bilden är en del av det digitala dendrosafarit. Ungefär en tredjedel av bilden utgör en lila platta med texten ”Dendrosafari”. Resterande del av bilden är ett fotografi på ett amerikanskt tulpanträd. Fotografiet är taget rakt upp mot alla trädets löv.

Liriodendron tulipifera - amerikanskt tulpanträd

Träd nummer 3 hittar du på Spikön

Fotografiet föreställer en park. I mitten av parken är det en stor rund blomsterrabatt med flera olika typer a blommor. Längst kanten på rabatten är det lila blommor. I bakgrunden syns konstverket den heliga lågan, hus och flera gröna stora trädkronor. I förgrunden syns ryggen av två parkbänkar och en grusgång. Fotografiet är taget på sommaren och det riktigt lyser om alla blommor.

Karl Johans torg

Karl Johans Torg är en liten park mitt i centrala Trollhättan. I folkmun kallas parken för tårtan.

Senast granskad 2022-06-15 av LINHER