Bilden är en del av det digitala dendrosafarit. Ungefär en tredjedel av bilden utgör en lila platta med texten ”Dendrosafari”. Resterande del av bilden är ett fotografi på en ullungröna.  Trädets grenar går rakt uppåt. Bladen är gröna då fotografiet är taget på sommaren. I bakgrunden syns en husknut.

Sorbus ulleungensis 'Dodong' E - ullungrönn

Träd nummer 15 hittar du i Maria Alberts park

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Härstammar från den koreanska ön Ullung-Do. Upptäcktes 1976 av den dåvarande dendrologen på Göteborgs botaniska trädgård, Tor Nitzelius, på en expedition till Japan. Blir runt 10–12 meter hög och 4–5 meter bred. Får större blad, och småbladen är mer spetsiga, än vår inhemska rönn. Blommorna är vita och sitter i stora klasar, likt fläderns, och bären är orangeröda och mer droppformade än vanlig rönn. Ger fin karaktär till parker med sitt exotiska uttryck.

Vår – inget nämnvärt
Sommar – blomning, exotiskt habitus
Höst – höstfärger i lysande orange/rött, orangeröda bär
Vinter – inget nämnvärt

Bilden är en del av det digitala dendrosafarit. Ungefär en tredjedel av bilden utgör en lila platta med texten ”Dendrosafari”. Resterande del av bilden är ett fotografi på en guldbladig korstörne. Fotografiet är taget rakt upp mot trädets krona. I bild syns trädets bruna stam och de guldiga löven. Löven nästan lyser. I bakgrunden syns en klarblå himmel.

Gleditsia triacanthos 'Sunburst' - gulbladigt korstörne

Träd nummer 16 hittar du på Drottningtorget

Bilden föreställer en park. Till vänster i bild är det en stor rabatt med flera olika blommor och buskar i vitt, grönt, lila och rosa. Bakom rabatten finns ett träd med en stor krona. Till höger i bild löper en gångväg som leder fram till macken-lekplatsen. I bild syns Roy och Rogers verkstad. Fotografiet är taget på sommaren och solen lyser.

Maria Alberts park

Maria Alberts park är en central och grön park alldeles invid Högskolan Väst och bara en stenkast från butikerna i centrala staden.

Senast granskad 2021-05-31 av REBGUS