Bilden är en del av det digitala dendrosafarit. Ungefär en tredjedel av bilden utgör en lila platta med texten ”Dendrosafari”. Resterande del av bilden är ett fotografi på en grön flikbladig bok. Trädet är väldigt stort och brett. I bakgrunden syns bilar parkerade längst en gata.

Fagus sylvatica 'Asplenifolia' - flikbladig bok

Träd nummer 13 hittar du i Maria Alberts park

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Vanlig bok känner nog många till. Detta är en flikbladig variant. Den blir 5–15 meter hög och 5–10 meter bred. Bladen är som det hörs på namnet, flikiga till skillnad mot vanlig bok. Detta kan bli en mer spännande kontrast ihop med vanlig bok eller andra lövträd med hela blad. Den flikbladiga boken ger också ett lättare, ljusare intryck än den vanliga boken med sin tunga grönska som kastar en djup skugga på marken. Den flikbladiga boken har med sitt rundade och formstarka habitus ett prydnadsvärde även vintertid.

Vår – inget nämnvärt
Sommar – bladen
Höst – höstfärger i orangegult-brunt
Vinter – habitus

Bilden är en del av det digitala dendrosafarit. Ungefär en tredjedel av bilden utgör en lila platta med texten ”Dendrosafari”. Resterande del av bilden är ett fotografi på en blodbok. Bilden är tagen så man ser trädets krona och en ljusblå himmel. Trädets löv är mörkt mörkt röda och de blir ett fint kontrast till den blåa himlen.

Fagus sylvatica - Purpurbladiga Gruppen

Träd nummer 14 hittar du i Maria Alberts park

Bilden föreställer en park. Till vänster i bild är det en stor rabatt med flera olika blommor och buskar i vitt, grönt, lila och rosa. Bakom rabatten finns ett träd med en stor krona. Till höger i bild löper en gångväg som leder fram till macken-lekplatsen. I bild syns Roy och Rogers verkstad. Fotografiet är taget på sommaren och solen lyser.

Maria Alberts park

Maria Alberts park är en central och grön park alldeles invid Högskolan Väst och bara en stenkast från butikerna i centrala staden.

Senast granskad 2021-05-31 av REBGUS